Blogg av Stockholms Allstäd AB

I denna blogg kan du läsa om våra nyheter, tips och råd gällande städning.

 • Sommar 2024 - Storstädning av kontor | Stockholms Allstäd
  08/04/2024 - Stockholms Allstäd
  Storstädning av kontoret under semestrarna 2024

  Sommaren 2024 står för dörren och med den även efterlängtade semestrar. Att planera in en storstädning av kontoret lagom till att många går på ledighet ett utmärkt tillfälle att få arbetsplatsen ordentligt rengjord.

  Läs mer
 • Flyttstädning Dödsbo - Stockholms Allstäd
  20/02/2024 - Stockholms Allstäd
  Flyttstädning av Dödsbo - Stockholms Allstäd

  Att hantera ett dödsbo är en uppgift som kräver mer än bara fysisk rengöring; det kräver en djup förståelse för de emotionella och personliga aspekterna som är involverade. Hos Stockholms Allstäd är vi specialiserade på att erbjuda flyttstädning i Stockholm med en respektfull och omsorgsfull inställning, särskilt när det kommer till känsliga situationer som dödsbon. Här delar vi med oss av vår expertis och ger några viktiga tips för att hantera denna känsliga process.

  Läs mer
 • trapphus
  02/08/2023 - Stockholms Allstäd
  Vi hjälper bostadsrättsföreningar i Stockholm med trappstädning

  Trapphuset är nog den plats i byggnaden som får utstå mest smuts, nedskräpning och slitage. Att försöka bibehålla en trevlig och ren atmosfär blir därför ofta en utmaning, och speciellt i en storstad som Stockholm. Som fastighetsägare vill man ju att boende och besökare ska trivas och att byggnaden ska ge en fräsch och inbjudande atmosfär, där alla som kommer in får känna sig välkomna.

  Läs mer
 • trappor
  02/08/2023 - Stockholms Allstäd
  Förbättra arbetsmiljön med trappstädning

  Den miljö vi vistas i på vår arbetstid påverkar både hur vi mår och vad vi klarar av att prestera. Att ha en ren och trivsam arbetsmiljö är viktigt, både för hälsan, trivseln och säkerheten. Ett rent och fräscht trapphus är en väsentlig del av en god arbetsmiljö och är en strakt bidragande faktor till ett större välbefinnande och en ökad säkerhet för de anställda. Att anlita en professionell städfirma säkerställer ett trapphus som alltid hålls i ett fräscht och trivsamt skick.

  Läs mer
 • Trappor
  02/08/2023 - Stockholms Allstäd
  Påverka det första intrycket med ett rent trapphus

  Enligt forskning tar det bara några få sekunder för oss människor att skapa oss ett första intryck av en ny plats. När vi kommer in i en fastighet formar vi alltså ganska snabbt en uppfattning av det vi ser och upplever och drar därefter våra slutsatser. Om vi exempelvis möts av en skräpig entré och ett ostädat trapphus får vi oftast ett negativt intryck av hela byggnaden. 

  Läs mer
 • 19/06/2023 - Stockholms Allstäd
  Arbetsmiljön påverkar oss

  Att komma till sin arbetsplats på morgonen och mötas av ett unket och smutsigt trapphus kan påverka vem som helst negativt. Det är nog ingen som vill inleda arbetsdagen med att trampa i skräp vid entrén, försöka undvika kladdiga fläckar på trappstegen eller gå in i en smutsig hiss. En bra start på morgonen är viktigt för oss alla då vi får större förutsättningar för att både må bättre och prestera bättre. Vi påverkas av den miljö vi befinner oss i – en välskött omgivning gör att vi känner oss mer bekväma, trygga och glada, vilket ökar både vårt välbefinnande och vår produktivitet. På samma sätt påverkas vi negativt av en smutsig och nedskräpad miljö där både vårt humör och vår produktivitet får lida. Eftersom en ren och fräsch arbetsmiljö har en sådan positiv inverkan på vårt mående och våra prestationer är det något som är värt att prioritera. 

  Läs mer
 • 08/02/2022 - Stockholms Allstäd
  Tips för bättre hygien på arbetsplatsen

  Tänk dig kontoret där inget fungerar och ingen funderar så mycket över vare sig organisation, hygien eller att hålla efter utrymmena. Där sitter Stellan vid sitt skrivbord i hörnet och snörvlar. Han hade redan igår fyllt sin papperskorg med snorpapper. Nu är den överfull och hans små pappersknyten bara studsar ner på golvet och drar iväg. Någon läste någon gång om att man någon gång gjort en kontroll av ventilationen – men ingen minns vem och när. Men alla är nog överens om att den inte fungerar. Det skulle finnas en firma på andra sidan Stockholm som fixade sådant, men telefonnumret har försvunnit. Ingen bryr sig och ingen orkar. Vi är säkra på att detta kontor inte var ert. Men alla kontor i Stockholm kan bli bättre på något, och förbättra hygien och miljö.

  Läs mer
 • 08/02/2022 - Stockholms Allstäd AB
  Städtips för en renare arbetsmiljö

  Vi på Allstäd AB i Stockholm åtar oss mer än gärna ansvaret för att sköta er kontorsstädning utifrån de önskemål och behov ni har på just er arbetsplats. Oavsett om det innebär städning en gång i veckan eller en gång om dagen, och oavsett om ni håller till i centrala Stockholm eller långt utanför tullarna.

  Läs mer
 • 13/06/2021 - Stockholms Allstäd AB
  5 vanligaste fällorna vid kontorsstädning

  Regelbunden kontorsstädning är en självklarhet på de flesta företag och något som kan tyckas till synes enkelt att rodda med. Det finns dock en del vanliga fällor att gå i – till exempel planering och schemaläggning av städningen.

  Läs mer
 • 06/05/2021 - Stockholms Allstäd AB
  Flytt av kontor – kontorsstädning som första och sista detalj

  Att byta kontorslokaler innebär inte bara flytt av möblemang, adressändring och ett nytt fikarum att dricka förmiddagskaffet i – en grundlig kontorsstädning hör också till. 

  Läs mer
 • 12/03/2021 - Stockholms Allstäd AB
  Städning av kontoret i Stockholm

  Konkurrensen bland företag i Stockholm är hög, varför detaljer som välstädade kontor och fräscha arbetsmiljöer också är viktiga vid sidan av prestation, PR och ekonomiska mål. Ett rent kontor påverkar trots allt såväl medarbetarna som kunder och övriga besökare.  

  Läs mer
 • 29/01/2021 - Stockholms Allstäd AB
  Rena trappor för minskad smittspridning

  Trapphus och portuppgångar i företagsbyggnader, offentliga byggnader och flerfamiljshus är fulla av utsatta kontaktytor genom vilka smitta enkelt kan spridas – däribland porthandtag, hissknappar, ledstänger och strömbrytare. Med hjälp av noggrann och frekvent trappstädning går det dock att effektivt minska smittspridningen.

  Läs mer
 • 11/12/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Ren butik inför julen

  De flesta butiker satsar stort på pynt, dekorationer och extra fin skyltning inför jul. Men minst lika viktigt är det förstås att det är rent och välstädat – särskilt i speciella tider som dessa.  Julen 2020 kommer att bli annorlunda på många sätt – inte minst för butiker och butiksmedarbetare.

  Läs mer
 • 11/12/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Julstäda hemmet

  Ett rent och välstädat hem inför jul och nyår gör mycket till för julkänslan, inte sant? Samtidigt kan det lätt bli ännu ett måste som snarare får julen att kännas stressig och hektisk, än fridfull och harmonisk. En månad fylld av bakning, matlagning, pynt, pyssel, julklappsshopping och paketinslagning.

  Läs mer
 • 27/11/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Vad är en byggstädning?

  Nybyggnationer, ombyggnationer och renoveringar ger fina resultat när allt är klart – men vägen dit är ofta både dammig, smutsig och skräpig. En avslutande byggstädning är därför mer eller mindre ett måste som en sista touch, men vad ingår och varför är det viktigt?

  Läs mer
 • 21/11/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Rena mattor

  Regelbunden kontorsstädning, fönsterputsning och trappstädning med dagligt underhåll av entré och trapphus har de flesta företag bra koll på, men hur ser det ut med rengöring av mattor? Och vad är egentligen mest lönsamt – att ombesörja mattvätten själv eller ta hjälp av en städfirma?

  Läs mer
 • 12/11/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Korrekt trappstädning

  Höst- och vintersäsongen är här och med det blöta löv, högar av grus och en hel del annan smuts som lätt dras in i entréer och portuppgångar. Behovet av trappstädning ökar ofta under dessa årstider –  men hur ska man göra för att få till en så effektiv och korrekt trappstädning som möjligt?

  Läs mer
 • 08/11/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Kontorsstädning ökar trivseln

  Ett välstädat och fräscht kontor är inte bara viktigt för en hälsosam arbetsmiljö – det hänger dessutom nära samman med både trivsel, engagemang och arbetslust. Just därför är regelbunden kontorsstädning kanske en av de viktigaste investeringarna ett företag kan göra.

  Läs mer
 • 26/10/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Storstäda hemma

  De flesta är överens om att ett rent och välstädat hem är både trevligare och mer harmoniskt att vistas i, eller hur? Själva städningen är dock mindre trevlig, och något man gör för att man måste snarare än för att det är roligt. Det finns dock knep man kan ta till för att göra städningen mindre tråkig.

  Läs mer
 • 21/10/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Flyttstädning RUT-avdrag

  Att flytta till en ny bostad är många gånger både pirrigt, nervöst och glädjefyllt. En ny plats att inreda väntar, liksom en ny plats att boa in sig på och att kalla hemma. Mindre roligt är det dock att städa ur den gamla bostaden. Som tur är finns det professionell flyttstädning att hyra in – en tjänst som tack vare RUT-avdraget faktiskt inte behöver bli så kostsam.

  Läs mer
 • 14/10/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Checklista inför kontorsstädning

  Trivsamma lokaler för de som arbetar och en representativ miljö att ta emot kunder och besökare i. Riktigt bra kontorsstädning är viktigt av flera anledningar, men vilka moment bör ingå och hur ska man gå tillväga för att verkligen få ytorna att skina? Många företag väljer att outsourca kontorsstädningen till en professionell städfirma. 

  Läs mer
 • Rena fönster med utsikt över natur
  29/09/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Rena fönster inför bostadsförsäljning

  Aldrig piffar man till sin bostad så mycket som inför en försäljning, eller hur? Man roddar med städning, pyntar med homestyling och kanske till och med fixar så att det doftar hembakat när spekulanter kommer på visning. Fönstren däremot, är lätta att glömma – men viktigare för helhetsintrycket än många kanske tror. 

  Läs mer
 • 29/09/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Håll mattorna rena

  Rena och fräscha mattor gör stor skillnad för intrycket av ett helt rum och bidrar dessutom till att mattorna nöts mindre och håller längre. Men hur ofta bör mattor rengöras egentligen – och är det skillnad mellan massproducerade syntetmattor, klassiska trasmattor och handtuftade dyrgripar?

  Läs mer
 • ren trappa i trapphus
  04/09/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Trappstädning pris

  Ett rent och fräscht trapphus är viktigt för första intrycket av en byggnad – oavsett vilken typ av byggnad det gäller. Att som fastighetsägare eller hyresvärd hitta tiden att utföra det är däremot inte alltid så lätt. Professionell trappstädning är en lösning många använder sig av – men hur mycket kan man egentligen räkna med att det kostar?

  Läs mer
 • 29/08/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Tips inför flyttstädningen

  Är du på väg att byta bostad? Gratulerar – då har du en spännande tid framför dig med allt vad det innebär att skapa ett nytt hem. Innan det blir dags att stänga dörren om det gamla, lämna över nycklarna och blicka framåt måste det dock flyttstädas. Ett moment som ofta visar sig vara mycket mer omfattande än vad många först tror, och som faktiskt kan ta udden av även den bästa flyttpeppen. 

  Läs mer
 • 24/08/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Välstädad butik under covid-19

  Den pågående pandemin har tagit kraven på hygien och städning i butiker till en ny nivå. Extra renlighet och social distansering ska tillämpas, samtidigt som en butiksmiljö också bör kännas trivsam, välkomnande och inspirerande för kunderna. Med en kombination av riktigt bra städning och lite personlig touch går det att få en butik som är ordentligt ren och fräsch, utan att för den sakens skull kännas alltför steril.

  Läs mer
 • 14/08/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Ökad trivsel i fastigheten

  Sparsamt möblemang, kala väggar och hårda material. Lägg därtill stora ytor som det ekar i och det faktum att det lätt blir skräpigt av smuts som dras med in från gatan. Att skapa en trevlig och välkomnande atmosfär i ett trapphus är inte alltid det lättaste, eller hur? I takt med att sommaren drar sin sista suck och hösten snart står för dörren, blir dessutom trappstädning än mer aktuellt. Så låt oss kika närmare på vilken stor betydelse det faktiskt har för trivseln i byggnaden – och varför. 

  Läs mer
 • 31/07/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Fördelen för mindre företag att anlita en städfirma

  Är du ägare av ett mindre företag så är du van att hålla igång både affärsverksamheten som sådan, och allt det praktiska runt omkring. Då kanske detta är ett scenario du känner igen dig i: Det är tidig morgon, och du är först på plats med ambitionen att hinna städa av kontoret innan arbetsdagen drar igång. En överfull mailkorg eller ett viktigt telefonsamtal sätter dock käppar i hjulet, och framåt eftermiddagskaffet inser du att den där snabba städningen fortfarande inte har blivit av. “Livet som småföretagare”, tänker du. Kanske – men inte nödvändigtvis. Med professionell kontorsstädning kan du som småföretagare spara både tid och pengar. 

  Läs mer
 • trappa
  31/07/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Så håller du dina trappor rena | Stockholms allstäd

  Bor du i ett flerfamiljshus eller arbetar på ett företag som har kontoret ett par trappor upp i en större byggnad? Då uppskattar du förmodligen att mötas av en välstädad entré som både doftar och ser ren ut, och som känns inspirerande och trevlig att kliva in i.

  Läs mer
 • 31/07/2020 - Stockholms Allstäd AB
  Rent hemma med hemstädning

  Spenderar du mer tid hemma just nu på grund av Covid-19? Ni kanske till och med är flera i familjen som jobbar eller studerar hemifrån samtidigt? Då har du säkert märkt att mer tid hemma, betyder mycket mer att städa. Berg av disk som växer i köket, dammråttor som blir både fler och större och allmänt stök som tycks dra fram med samma hastighet som en tornado. Att hålla rent hemma i tider som dessa kan minst sagt vara en utmaning. 

  Läs mer

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.