Blogg av Stockholms Allstäd AB

I denna blogg kan du läsa om våra nyheter, tips och råd gällande städning.

 • 16/08/2021 - Stockholm Allstäd AB 0 Kommentarer
  Trappstädning – vilka utmaningar finns i Stockholm?

  Bra planering och god logistik krävs för att en trappstädning ska kunna utföras på ett så effektivt och bra sätt som möjligt. Inte minst i en miljonstad som Stockholm där många människor, mer smuts på gatorna och mer föroreningar i luften bjuder på extra utmaningar att ta hänsyn till. 

  Läs mer
 • 10/08/2021 - Stockholm Allstäd AB 0 Kommentarer
  Trappstädning i Stockholm – hur viktig är planeringen?

  Trappstädning är ett nödvändigt underhåll i såväl flerfamiljshus som företagsbyggnader, kommersiella lokaler och offentliga fastigheter i Stockholm. Både för trivseln, det övergripande intrycket och värdet på fastigheten. Men kräver det någon form av planering – och i sådana fall varför? Ett rent trapphus och en fräsch entré är lika viktigt för en hel fastighet som…

  Läs mer
 • 04/08/2021 - Stockholm Allstäd AB 0 Kommentarer
  Fönsterputsning vid kontorsstädning i Stockholm

  Fönsterputsning ingår oftast inte i vanlig kontorsstädning som sker regelbundet flera gånger i veckan. Däremot är det en tjänst man med fördel kan köpa till lite då och då i syfte att få en extra uppfräschning – framförallt i Stockholm där avgaser och föroreningar bidrar till snabbare nedsmutsning. 

  Läs mer
 • 01/07/2021 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Städa trapporna under sommaren

  Entréer och trapphus är utsatta ytor som lätt blir smutsiga och därför behöver städas ofta – allra helst dagligen. Men hur ser det ut sommartid? Är behovet av trappstädning lika stort då eller kan det göras mer sällan?

  Läs mer
 • 28/06/2021 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Utmaningar när det kommer till trappstädning

  Få saker är så viktiga för det första intrycket av en byggnad som ett välstädat och fräscht trapphus. Trapphuset är för en byggnad som en hall är för ett hem – det vill säga något av ett ansikte utåt. Men vilka typiska utmaningar finns det när det kommer till trappstädning?  

  Läs mer
 • 20/06/2021 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Storstäda kontoret innan semestrarna

  Sommaren 2021 står för dörren och med den även efterlängtade semestrar. Att planera in en storstädning av kontoret lagom till att många går på ledighet kan tyckas onödigt – men faktum är att det ofta är ett utmärkt tillfälle att få arbetsplatsen ordentligt rengjord.

  Läs mer
 • 13/06/2021 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  5 vanligaste fällorna vid kontorsstädning

  Regelbunden kontorsstädning är en självklarhet på de flesta företag och något som kan tyckas till synes enkelt att rodda med. Det finns dock en del vanliga fällor att gå i – till exempel planering och schemaläggning av städningen.

  Läs mer
 • 06/05/2021 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Flytt av kontor – kontorsstädning som första och sista detalj

  Att byta kontorslokaler innebär inte bara flytt av möblemang, adressändring och ett nytt fikarum att dricka förmiddagskaffet i – en grundlig kontorsstädning hör också till. 

  Läs mer
 • 06/05/2021 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Trappstädning i Stockholms centrum

  Städning av trapphus och entréer i flerfamiljshus, företagsbyggnader och offentliga fastigheter är alltid viktigt för att skapa en trivsam och välkomnande känsla när man kliver in genom porten. Men vilka moment bör ingå i en trappstädning? Och kräver trappstädningar i just Stockholm något särskilt? 

  Läs mer
 • 27/03/2021 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Trappstädning i Stockholm

  Damm och grus som dras med in i portar och trappuppgångar är ett vanligt problem på vårkanten innan gatorna sopas – inte minst i Stockholm där många människor och mycket trafik och rörelse också gör sitt till.

  Läs mer
 • 12/03/2021 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Kontorsstädning i Stockholm

  Konkurrensen bland företag i Stockholm är hög, varför detaljer som välstädade kontor och fräscha arbetsmiljöer också är viktiga vid sidan av prestation, PR och ekonomiska mål. Ett rent kontor påverkar trots allt såväl medarbetarna som kunder och övriga besökare.  

  Läs mer
 • 24/02/2021 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Planera trappstädningen säkert

  Entréer och trapphus behöver städas både ofta och noggrant för att miljön ska kännas såväl fräsch och hygienisk, som trevlig och välkomnande. För att undvika städning på de tider då det är som mest genomströmning av människor är det dock viktigt att planera och schemalägga trappstädningen på ett bra sätt.

  Läs mer
 • 11/02/2021 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Miljövänlig städning av kontoret?

  Allt fler företag prioriterar gröna mål och att göra så mycket som möjligt av verksamheten mer klimatvänlig. Kontorsstädningen är en utmärkt ände att börja i eftersom relativt små förändringar där kan göra stor skillnad.

  Läs mer
 • 29/01/2021 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Rena trappor för minskad smittspridning

  Trapphus och portuppgångar i företagsbyggnader, offentliga byggnader och flerfamiljshus är fulla av utsatta kontaktytor genom vilka smitta enkelt kan spridas – däribland porthandtag, hissknappar, ledstänger och strömbrytare. Med hjälp av noggrann och frekvent trappstädning går det dock att effektivt minska smittspridningen.

  Läs mer
 • 14/01/2021 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Städa kontoret säkert under corona

  I takt med att det nya året tar fart börjar allt fler återvända till sina arbeten – vilket betyder en förhöjd risk för ökad smittspridning. Med regelbunden och noggrann kontorsstädning går det dock att göra skillnad, och få fler att känna sig trygga på jobbet.

  Läs mer
 • 11/12/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Ren butik inför julen

  De flesta butiker satsar stort på pynt, dekorationer och extra fin skyltning inför jul. Men minst lika viktigt är det förstås att det är rent och välstädat – särskilt i speciella tider som dessa.  Julen 2020 kommer att bli annorlunda på många sätt – inte minst för butiker och butiksmedarbetare.

  Läs mer
 • 11/12/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Julstäda hemmet

  Ett rent och välstädat hem inför jul och nyår gör mycket till för julkänslan, inte sant? Samtidigt kan det lätt bli ännu ett måste som snarare får julen att kännas stressig och hektisk, än fridfull och harmonisk. En månad fylld av bakning, matlagning, pynt, pyssel, julklappsshopping och paketinslagning.

  Läs mer
 • 04/12/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Rena trappor vintertid

  Att hålla entréer och trappuppgångar rena och välstädade vintertid kan vara en utmaning i Stockholmsområdet. Inte minst då vintertid i Stockholm oftast betyder slask, regn och mängder av grus snarare än ett krispigt vitt snölandskap.

  Läs mer
 • 04/12/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Regelbunden kontorsstädning

  Året börjar lida mot sitt slut och med det står jul- och nyårsledigheter för dörren. På många kontor minskar såväl arbetsbördan som bemanningen under helgdagarna då många är lediga – men regelbunden kontorsstädning är viktigt ändå. Inte minst för att det ska vara trivsamt att komma tillbaka i början på det nya året.

  Läs mer
 • 27/11/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Vad är en byggstädning?

  Nybyggnationer, ombyggnationer och renoveringar ger fina resultat när allt är klart – men vägen dit är ofta både dammig, smutsig och skräpig. En avslutande byggstädning är därför mer eller mindre ett måste som en sista touch, men vad ingår och varför är det viktigt?

  Läs mer
 • 21/11/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Rena mattor

  Regelbunden kontorsstädning, fönsterputsning och dagligt underhåll av entré och trapphus har de flesta företag bra koll på, men hur ser det ut med rengöring av mattor? Och vad är egentligen mest lönsamt – att ombesörja mattvätten själv eller ta hjälp av en städfirma?

  Läs mer
 • 12/11/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Korrekt trappstädning

  Höst- och vintersäsongen är här och med det blöta löv, högar av grus och en hel del annan smuts som lätt dras in i entréer och portuppgångar. Behovet av trappstädning ökar ofta under dessa årstider –  men hur ska man göra för att få till en så effektiv och korrekt trappstädning som möjligt?

  Läs mer
 • 08/11/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Kontorsstädning ökar trivseln

  Ett välstädat och fräscht kontor är inte bara viktigt för en hälsosam arbetsmiljö – det hänger dessutom nära samman med både trivsel, engagemang och arbetslust. Just därför är regelbunden kontorsstädning kanske en av de viktigaste investeringarna ett företag kan göra.

  Läs mer
 • 26/10/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Storstäda hemma

  De flesta är överens om att ett rent och välstädat hem är både trevligare och mer harmoniskt att vistas i, eller hur? Själva städningen är dock mindre trevlig, och något man gör för att man måste snarare än för att det är roligt. Det finns dock knep man kan ta till för att göra städningen mindre tråkig.

  Läs mer
 • 21/10/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Flyttstädning RUT-avdrag

  Att flytta till en ny bostad är många gånger både pirrigt, nervöst och glädjefyllt. En ny plats att inreda väntar, liksom en ny plats att boa in sig på och att kalla hemma. Mindre roligt är det dock att städa ur den gamla bostaden. Som tur är finns det professionell flyttstädning att hyra in – en tjänst som tack vare RUT-avdraget faktiskt inte behöver bli så kostsam.

  Läs mer
 • 14/10/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Checklista inför kontorsstädning

  Trivsamma lokaler för de som arbetar och en representativ miljö att ta emot kunder och besökare i. Riktigt bra kontorsstädning är viktigt av flera anledningar, men vilka moment bör ingå och hur ska man gå tillväga för att verkligen få ytorna att skina? Många företag väljer att outsourca kontorsstädningen till en professionell städfirma. 

  Läs mer
 • 05/10/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Miljövänlig trappstädning

  Ett välstädat och fräscht trapphus som verkligen känns och doftar rent utan att det sticker i näsa och ögon av starka kemikalier. Är det en omöjlighet, eller går det att städa trappor på ett miljövänligt och skonsamt sätt?

  Läs mer
 • 29/09/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Rena fönster inför bostadsförsäljning

  Aldrig piffar man till sin bostad så mycket som inför en försäljning, eller hur? Man roddar med städning, pyntar med homestyling och kanske till och med fixar så att det doftar hembakat när spekulanter kommer på visning. Fönstren däremot, är lätta att glömma – men viktigare för helhetsintrycket än många kanske tror. 

  Läs mer
 • 29/09/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Håll mattorna rena

  Rena och fräscha mattor gör stor skillnad för intrycket av ett helt rum och bidrar dessutom till att mattorna nöts mindre och håller längre. Men hur ofta bör mattor rengöras egentligen – och är det skillnad mellan massproducerade syntetmattor, klassiska trasmattor och handtuftade dyrgripar?

  Läs mer
 • 29/09/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Storstädning av kontor

  Viktigt kundbesök, stor konferens eller bara en rejäl uppfräschning av arbetsplatsen lite då och då. Det finns många tillfällen då det kan vara läge för en grundlig storstädning av kontoret. Med handen på hjärtat – kanske lite oftare än det faktiskt blir av?

  Läs mer
 • 04/09/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Trappstädning pris

  Ett rent och fräscht trapphus är viktigt för första intrycket av en byggnad – oavsett vilken typ av byggnad det gäller. Att som fastighetsägare eller hyresvärd hitta tiden att utföra det är däremot inte alltid så lätt. Professionell trappstädning är en lösning många använder sig av – men hur mycket kan man egentligen räkna med att det kostar?

  Läs mer
 • 29/08/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Tips inför flyttstädningen

  Är du på väg att byta bostad? Gratulerar – då har du en spännande tid framför dig med allt vad det innebär att skapa ett nytt hem. Innan det blir dags att stänga dörren om det gamla, lämna över nycklarna och blicka framåt måste det dock flyttstädas. Ett moment som ofta visar sig vara mycket mer omfattande än vad många först tror, och som faktiskt kan ta udden av även den bästa flyttpeppen. 

  Läs mer
 • 24/08/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Välstädad butik under covid-19

  Den pågående pandemin har tagit kraven på hygien och städning i butiker till en ny nivå. Extra renlighet och social distansering ska tillämpas, samtidigt som en butiksmiljö också bör kännas trivsam, välkomnande och inspirerande för kunderna. Med en kombination av riktigt bra städning och lite personlig touch går det att få en butik som är ordentligt ren och fräsch, utan att för den sakens skull kännas alltför steril.

  Läs mer
 • 14/08/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Ökad trivsel i fastigheten

  Sparsamt möblemang, kala väggar och hårda material. Lägg därtill stora ytor som det ekar i och det faktum att det lätt blir skräpigt av smuts som dras med in från gatan. Att skapa en trevlig och välkomnande atmosfär i ett trapphus är inte alltid det lättaste, eller hur? I takt med att sommaren drar sin sista suck och hösten snart står för dörren, blir dessutom trappstädning än mer aktuellt. Så låt oss kika närmare på vilken stor betydelse det faktiskt har för trivseln i byggnaden – och varför. 

  Läs mer
 • 07/08/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Anlita en städfirma till kontorsstädning

  Städpersonal som inte kommer i tid, slarvigt avtorkade ytor, damm i hörnen och gemensamma utrymmen som känns allt annat än välkomnande och representativa. Känns det igen? Dåliga erfarenheter av tidigare professionell kontorsstädning kan göra att det känns som en omöjlighet att hitta en städfirma som faktiskt är riktigt bra. Men med några användbara tips och råd om vilka kriterier man ska tänka på blir det förhoppningsvis lite enklare att hitta en som lever upp till förväntningarna. Eller ännu hellre överträffar dem.

  Läs mer
 • 31/07/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Fördelen för mindre företag att anlita en städfirma

  Är du ägare av ett mindre företag så är du van att hålla igång både affärsverksamheten som sådan, och allt det praktiska runt omkring. Då kanske detta är ett scenario du känner igen dig i: Det är tidig morgon, och du är först på plats med ambitionen att hinna städa av kontoret innan arbetsdagen drar igång. En överfull mailkorg eller ett viktigt telefonsamtal sätter dock käppar i hjulet, och framåt eftermiddagskaffet inser du att den där snabba städningen fortfarande inte har blivit av. “Livet som småföretagare”, tänker du. Kanske – men inte nödvändigtvis. Med professionell kontorsstädning kan du som småföretagare spara både tid och pengar. 

  Läs mer
 • 31/07/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Rena trappor

  Bor du i ett flerfamiljshus eller arbetar på ett företag som har kontoret ett par trappor upp i en större byggnad? Då uppskattar du förmodligen att mötas av en välstädad entré som både doftar och ser ren ut, och som känns inspirerande och trevlig att kliva in i.

  Läs mer
 • 31/07/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Rent hemma

  Spenderar du mer tid hemma just nu på grund av Covid-19? Ni kanske till och med är flera i familjen som jobbar eller studerar hemifrån samtidigt? Då har du säkert märkt att mer tid hemma, betyder mycket mer att städa. Berg av disk som växer i köket, dammråttor som blir både fler och större och allmänt stök som tycks dra fram med samma hastighet som en tornado. Att hålla rent hemma i tider som dessa kan minst sagt vara en utmaning. 

  Läs mer
 • 30/07/2020 - Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
  Kontorsstädning under Covid-19

  Första halvan av 2020 kan bäst beskrivas som en märklig och turbulent tid av oro, osäkerhet och rädsla. En tid då vi alla tvingats förlika oss med en ny typ av verklighet, och att världen som vi känner den inte riktigt ser ut som förr. Att ställa om och både tänka och agera annorlunda är många gånger mycket lättare sagt än gjort. Situationen med Covid-19 har emellertid gjort det nödvändigt för oss alla att anamma förändringar och ta till en del extraordinära åtgärder – såväl för hur vi umgås med varandra, som hur vi håller miljöerna omkring oss ordentligt rena och hygieniska.

  Läs mer

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Kontakta oss

08 - 61 52 631

info@stockholmsallstad.se

Öppettider

Måndag-Fredag 08:00-17:00

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.