Städtips för en renare arbetsmiljö

Vi på Allstäd AB i Stockholm åtar oss mer än gärna ansvaret för att sköta er kontorsstädning utifrån de önskemål och behov ni har på just er arbetsplats. Oavsett om det innebär städning en gång i veckan eller en gång om dagen, och oavsett om ni håller till i centrala Stockholm eller långt utanför tullarna.

Ta del av några av våra smarta tips och tricks ni kan tänka på för att se till att det förblir så rent som möjligt mellan våra städningar på ert kontor – dels för att underlätta vårt arbete, men framförallt för att ni ska få ha en så trivsam arbetsmiljö som möjligt.

Se över möjligheterna till sopsortering

Hur ser det exempelvis ut med sopsortering i köket? Finns ordentliga kärl för papper, plast, brännbart och komposterbart? En egen skräpkorg och en egen låda för pappersretur hos varje medarbetare gör det enklare för alla att hålla sin arbetsyta snygg, städad och prydlig.

Rensa skrivborden en speciell veckodag

Det här med att hålla ordning och reda på skrivbordet varje dag är ofta lättare sagt än gjort. Ett tips vi brukar ge våra kunder är att tillsammans med oss komma överens om en eller två specifika veckodagar då våra städare rengör skrivbord och andra arbetsytor som ofta är belamrade med papper och dylikt. Har man en bestämd dag blir det i regel lättare att komma ihåg att rensa av dagen innan, så att vi kommer åt att torka.

Skoskydd eller inneskor för regniga dagar

Att dra in en massa smuts, grus och bakterier från Stockholms gator är varken trivsamt eller hälsosamt för arbetsmiljön. Vid torrt väder duger i regel rejäla dörrmattor bra där man kan torka av skorna, men är det blött och slaskigt ute kan det vara en god idé att ni anställda byter till inneskor, och att besökare erbjuds skoskydd. Ett enkelt men effektivt knep för att hålla golven fräscha.

Se över möblemang och möblering

Olika möbler är olika lätta att hålla rena, och hur man möblerar ett utrymme påverkar också möjligheterna att komma åt vid städning. Blir det ofta extra dammigt i vissa utrymmen? Eller har ni kanske stolar och soffor med tygöverdrag som inte går att tvätta? Att göra en inventering över kontorets möblemang och hur ni disponerar ytorna kan göra stor skillnad för renligheten på arbetsplatsen. 

Investera i växter som renar luften

Visste ni att krukväxter som fredskalla och den så kallade svärmorstungan faktiskt har luftrenande egenskaper? Ett mycket bra tips för kontorsmiljöer i allmänhet, och kanske kontor i Stockholm i synnerhet. Papper, datorer, kopiatorer och ett öppet fönster med avgaser från gatan utanför försämrar luftkvaliteten inomhus och påverkar såväl era energinivåer som ansamlingen av damm och smuts. Piffa till det med lite grönt, och gör kontorsmiljön både trevligare och mer hälsosam.

Arbetsdagen är slut. Kanske är du den siste som lämnar kontoret. Alla andra har redan stängt datorer, släckt lampor och gett sig ut på Stockholms gator – på väg hemåt. Lokalen är präglad av en dags arbete. Papperskorgar är fulla. Diskhon är full. I kaffekannan på plattan står en kall skvätt av eftermiddagens sista påtår. Du släcker och vet, att när du kommer i morgon bitti kommer det att vara rent, fräscht och färdigt för en ny effektiv dag. För du vet att du har en bra lösning för din kontorsstädning.

0
Feed

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.