Rena mattor

Regelbunden kontorsstädning, fönsterputsning och trappstädning med dagligt underhåll av entré och trapphus har de flesta företag bra koll på, men hur ser det ut med rengöring av mattor? Och vad är egentligen mest lönsamt – att ombesörja mattvätten själv eller ta hjälp av en städfirma?

Mattor av olika slag fyller flera viktiga funktioner i såväl hemmet som på kontor, i butiker och andra offentliga miljöer. De bidrar till en mer ombonad känsla, de tillför stil och inte minst – de är värdefulla ljuddämpare. Trots det är det lätt hänt att ordentlig rengöring av mattor faller mellan stolarna och endast görs någon per år. I bästa fall. 

Icke desto mindre har rena och fräscha mattor stor betydelse för vilket intryck både medarbetare, besökare och kunder får av ett företag och för vilken känsla som förmedlas. Entrémattor fyllda av skräp och smuts utifrån, solkiga heltäckningsmattor i konferensrum och dammiga rumsmattor på kontor och i andra utrymmen känns varken särskilt välkomnande eller representativt, eller hur?

 

Varför lönar det sig för företag att ta hjälp med mattvätten?

Rena mattor i all ära – men att tvätta dem är både tidskrävande och omständigt. Heltäckningsmattor kräver speciella vattendammsugare, en del mattor måste kemtvättas och andra ska skrubbas eller tvättas i maskin. Och eftersom tid sällan är något företag har i överflöd, väljer de allra flesta att låta en professionell städfirma sköta mattvätten. 

Precis som med övrig kontorsstädning, trappstädning, fönsterputs och storstädning är det helt enkelt mer lönsamt att leja bort momentet på regelbunden basis än att styra upp det för egen maskin. Mattorna blir professionellt rengjorda, medan företagets medarbetare istället kan fokusera på att utveckla verksamheten och driva den framåt. 

Det blir en vinst på flera plan.

 

En städfirma har rätt utrustning för alla slags mattor

Tillgång till rätt utrustning samt kunskap om olika typer av mattor, material och rengöringsmetoder är ytterligare anledningar till varför professionell mattrengöring oftast är att föredra. Som städfirma har vi avancerade mattvättar till hands samt rengöringsmedel specifikt framtagna för mattor. Rutin och erfarenhet säkerställer också snabb och effektiv rengöring. 

Summa summarum kan sägas att professionell mattvätt är lönsamt för företag på fler än ett sätt: 

  • Det är tidsbesparande
  • Rengöringen anpassas utifrån material och typ av matta
  • Rätt utrustning, rengöringsmedel och teknik ger bättre resultat och är mer skonsamt – mattorna håller sig fina längre

Behöver ert företag hjälp med en ordentlig mattrengöring? Eller önskar ni veta mer om våra tjänster för mattvätt här på Stockholms Allstäd? Fyll i kontaktformuläret här på vår hemsida, så hör vi av oss!

 

FAQ

Hur mycket kostar det att anlita Stockholms Allstäd för mattvätt?

Våra priser varierar utifrån arbetets omfattning. För prisförslag är du varmt välkommen att skicka in förfrågan. 

Hur ofta bör mattor tvättas?

Det beror på typ av matta samt i vilken miljö mattan är placerad. Mattor i hemmiljö behöver i regel tvättas mindre ofta, medan mattor på företag och i offentliga miljöer måste rengöras mer frekvent. De flesta mattor mår bra av att åtminstone rengöras några gånger per år. 

Kan alla mattor kemtvättas?

Nej, kemtvätt är lämpligt för vissa mattor men fungerar inte för andra. Just därför är det viktigt att alltid kontrollera tvättråd för varje enskild matta. 

0
Feed

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.