Kontorsstädning ökar trivseln

Ett välstädat och fräscht kontor är inte bara viktigt för en hälsosam arbetsmiljö – det hänger dessutom nära samman med både trivsel, engagemang och arbetslust. Just därför är regelbunden kontorsstädning kanske en av de viktigaste investeringarna ett företag kan göra.

Överfulla papperskorgar, damm i hörnen, odiskade kaffekoppar och gemensamma utrymmen som är allt annat än representativa för kunder och besökare. Det känns knappast som en trivsam och inspirerande arbetsmiljö, eller hur?

Lyckligtvis är de flesta företag duktiga på att prioritera bra kontorsstädning, varför problem med smutsiga och ostädade arbetsplatser idag är relativt få. Man vet att regelbunden städning är nödvändigt för ett visuellt trevligt (och inte minst professionellt) intryck samt för att undvika allergier och dylikt – men hur pass viktigt det är för trivseln och prestationsförmågan är man kanske mindre bekant med. Så låt oss kika närmare på de starkaste argumenten för det. 

 

Därför ökar ett rent kontor trivseln på arbetsplatsen

Det finns flera anledningar till varför ett välstädat kontor bidrar till såväl ökad trivsel som arbetslust – däribland:

  • Bättre för hälsan: En ren och fräsch arbetsmiljö ger en bättre inomhusluft, vilken i sin tur är viktig för medarbetarnas hälsa och välmående. I synnerhet så här under kallare årstider när mer tid spenderas inomhus och vädring sker mindre frekvent. Mår man bra och känner sig frisk är det i regel också lättare att trivas.
  • Ömsesidigt engagemang: Ett företag som prioriterar regelbunden kontorsstädning visar på engagemang gentemot såväl verksamheten som medarbetarna. Och medarbetare som upplever att arbetsgivaren bryr sig om dem, visar i regel också ett bättre engagemang tillbaka.
  • Stolthet över arbetsplatsen: Ingen vill välkomna kunder och andra externa besökare till ett kontor där städningen har hamnat på efterkälken. Välstädade, snygga lokaler är däremot något att vara stolt över då det ger ett betydligt mer professionellt och seriöst intryck.
  • Mer utrymme för effektivitet och kreativitet: Smuts och stök föder varken kreativitet eller inspirerar till arbete. Istället stjäl det värdefull energi som gör att man kanske hamnar efter med jobbet och mest känner stress snarare än trivsel och välmående. En ren arbetsplats gör det betydligt enklare att fokusera energin där den behövs och bidrar med något.
  • Roligare på jobbet: Sist men inte minst – de flesta kan nog hålla med om att det är betydligt roligare att jobba på ett kontor som ser rent och snyggt ut. Och har man roligt på jobbet är det också lättare att trivas

Ont om tid? Anlita en professionell städfirma

Argumenten till varför bra kontorsstädning ger ökad trivsel på arbetsplatsen är alltså flera. Samtidigt är städning också något som upptar en hel del tid – i synnerhet när det gäller kontor och andra typer av arbetsplatser. 

De flesta företag väljer därför att outsourca kontorsstädningen till en professionell städfirma. På så vis behöver man varken tumma på arbetsmiljön, medarbetarnas välbefinnande eller själva verksamheten. 

Tips! Önskar ni få en offert på kontorsstädning från oss på Stockholms Allstäd? Skicka in en förfrågan via vår hemsida så återkommer vi inom kort. Ta gärna också en titt på vad som ingår i en kontorsstädning i Stockholm samt hur det går till. 

 

FAQ

Är det dyrt att anlita en städfirma för städning av kontor?

På Stockholms Allstäd erbjuder vi konkurrenskraftiga priser på alla våra tjänster. Hur mycket en kontorsstädning kostar beror på storlek, omfattning och hur ofta det ska ske.

Behövs mer frekvent kontorsstädning under höst-/vinterhalvåret?

Inte nödvändigtvis, men många upplever att det dras in mer smuts utifrån under dessa årstider, varför städning oftare kan vara en god hjälp.

Ger professionell kontorsstädning rätt till RUT-avdrag?

Nej, RUT-avdraget är endast avsett för privatpersoner.

0
Feed

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.