Rent hemma med hemstädning

Spenderar du mer tid hemma just nu på grund av Covid-19? Ni kanske till och med är flera i familjen som jobbar eller studerar hemifrån samtidigt? Då har du säkert märkt att mer tid hemma, betyder mycket mer att städa. Berg av disk som växer i köket, dammråttor som blir både fler och större och allmänt stök som tycks dra fram med samma hastighet som en tornado. Att hålla rent hemma i tider som dessa kan minst sagt vara en utmaning. 

Situationen med det nya coronaviruset har på fler än ett sätt ändrat om spelreglerna när det kommer till att hålla det rent och fräscht hemma. Många försöker städa mer frekvent och extra noggrant i syfte att hålla hemmiljön hygienisk och hälsosam. Samtidigt spenderar också de flesta bra mycket mer tid hemma nu än tidigare, vilket knepigt nog gör det svårare att faktiskt ha det så där välstädat som man skulle önska. Att jonglera både mycket hemmatid och mycket städning kan alltså minst sagt kännas som en omöjlig ekvation. För många kan därför hjälp av en professionell städfirma som tar hand om hemstädningen vara en vardagslyx väl värd att unna sig så här i pandemi-tider.

 

Hemstädning besparar dig mycket tid

Svårighet att hålla fokus är ofta en vanlig konsekvens av att behöva arbeta eller studera hemifrån. Plötsligt flyter den annars separerade arbetstiden och fritiden ihop, och det kan vara lätt hänt att varken jobbet eller hemmet hinns med riktigt ordentligt. Städhjälp hemma kan vara ett bra sätt att spara tid och lättare kunna fokusera på sitt jobb eller sina studier. Dessutom kickar såväl produktiviteten som kreativiteten ofta igång mycket bättre om det är rent och fräscht i miljön runt omkring. Hur ofta man vill ha och tycker sig behöva städhjälp är naturligtvis helt individuellt. Somliga föredrar regelbunden hemstädning en eller ett par gånger i veckan, medan andra ser mest värde i att få hjälp med en riktigt rejäl storstädning någon gång per månad. En hemstädning går på många sätt att anpassa och skräddarsy utifrån kundens unika behov och önskemål.

 

Vad ingår då i en hemstädning?

En ordinarie hemstädning innehåller egentligen alla de moment man vanligen betar sig igenom när man själv städar sitt hem riktigt noga. Skillnaden med att ta hjälp av en städfirma är dock att det ofta går både snabbare och blir mer effektivt gjort. En professionell städare är expert på mekanisk rengöring samt vilka ytor som är särskilt utsatta och kan behöva tas om hand lite extra. Något som inte minst är viktigt så här i virustider. En hemstädning av oss på Stockholms Allstäd kan till exempel se ut så här:

  • Dammsugning och våttorkning av samtliga golv
  • Dammtorkning/dammsugning av möbler, lampor, fria ytor, lister samt dörr- och fönsterkarmar
  • Komplett rengöring av kök inklusive skåp, lådor, vitvaror, kakel, fläkt och möbler
  • Skrubbning av badrum och eventuell extra WC. 
  • Dammsugning av mattor

Föreställ dig att få allt detta gjort, utan att själv behöva rodda med det hela och få tiden att räcka till. Professionell hemstädning kan, i svåra tider som dessa, faktiskt göra det enklare att få ihop denna nya typ av vardag vi alla måste anpassa oss till. Dessutom kan det också skänka en smula vardagslyx som kontrast till denna jobbiga och komplicerade situation – vilket kan vara nog så välbehövligt det också. 

 

FAQ

Hur mycket kostar det att anlita Stockholms Allstäd för hemstädning?

Våra priser varierar utifrån städningens omfattning, antal moment och bostadens storlek. Hör gärna av dig till oss för en detaljerad prisuppgift för just ditt hem.

Hur ofta kan jag få hemstädning?

Så ofta du vill – dagligen, en gång i veckan eller mer sällan. Du bestämmer.

Vad kan jag själv göra för att förbättra renligheten och hygienen hemma?

Undvik exempelvis att gå in med skor, och var noggrann med att tvätta händerna när du varit ute. Rengör också gärna utsatta kontaktytor dagligen.

0
Feed

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.