Storstäda hemma

De flesta är överens om att ett rent och välstädat hem är både trevligare och mer harmoniskt att vistas i, eller hur? Själva städningen är dock mindre trevlig, och något man gör för att man måste snarare än för att det är roligt. Det finns dock knep man kan ta till för att göra städningen mindre tråkig.

Är du en av dem som tycker att det är bedrövligt tråkigt att städa? Som drar sig för att ta fram dammsugaren, fylla skurhinken och avsätta några timmar åt att putsa och feja hemma? Samtidigt njuter du förmodligen av resultatet när det är klart.

Få människor har städning som sin favoritsyssla. Det tar tid, det är repetitivt och det upplevs ofta lite jobbigt. Icke desto mindre är det dock något som måste göras, och som de flesta av oss ändå prioriterar just för att vi vet att vi mår bra av det. Ett rent hem är trots allt både mer hälsosamt och mer trivsamt än ett smutsigt och stökigt hem. 

Somliga väljer att lösa det genom att leja bort hemstädningen till sådana som oss, vilket förstås är både bekvämt och tidsbesparande. Föredrar man ändå att sköta städningen själv finns det faktiskt flera saker man kan göra för att göra det lite roligare. Och har man roligt, går tiden också lite fortare. 

 

Tips som gör det roligare att städa hemma

Dammsugning, våttorkning av golv och möbler, grovstädning i kök och badrum samt puts och fix med prylar och inredningsdetaljer. Hur kan man egentligen få städning att kännas lite mer glädjefyllt? Här kommer våra bästa tips:

  • Plocka undan på en gång: Detta kan vara lättare sagt än gjort, men lyckas man går storstädningen betydligt enklare – och snabbare. Försök hålla undan så gott det går mellan städtillfällena. 
  • Musik: Ett givet tips – och säkert något de flesta redan använder sig av. Med uppiggande musik i lurarna eller högtalarna är det svårt att inte bli på bra humör. Och vem har sagt att man måste gå fram med dammsugaren eller skurmoppen? Varför inte dansa?
  • Städa tillsammans: Det mesta blir roligare om man gör det tillsammans med någon. Så även städning. Dessutom går det betydligt snabbare också. Är ni flera i familjen kan alla försöka hjälpas åt, och kanske göra en tävling av det hela där snabbast och noggrannast vinner. Bor du själv? Ring en vän medan du städar och prata bort en timme eller två under tiden.

  • Investera i bra (och fin) städutrustning: Dåliga och ineffektiva städredskap gör varken ordentligt rent eller bidrar till att göra städningen roligare. Unna dig riktigt bra städutrustning istället. Visuella intryck och dofter kan också göra stor skillnad för sinnesstämningen. Välj trasor i en färg du blir glad av och rengöringsmedel du tycker doftar riktigt gott.

  • Fira med en belöning: Efter en riktig storstädning förtjänar man en klapp på axeln. Köp hem nya fräscha blommor, laga något extra gott till middag eller samla familjen för en fika när det hårda jobbet är klart. Det behöver inte vara något storslaget, men att unna sig något trevligt efter städningen gör faktiskt att det känns lite roligare.

Vill du trots allt leja bort din storstädning istället? Skicka in en förfrågan till oss på Stockholms Allstäd så hör vi av oss!

 

FAQ

Gäller RUT-avdraget för storstädning?

Ja, förutsatt att du uppfyller villkoren kan RUT-avdrag utnyttjas om du vill anlita en firma för storstädning.

Går det att leja bort hemstädningen varje vecka?

Självklart. Du bestämmer med vilka intervaller du önskar få städat.

Hur ofta behöver man storstäda?

I regel räcker det med en gång per vecka, men har man till exempel barn eller husdjur kan det behövas oftare.

0
Feed

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.