Rena fönster med utsikt över natur

Rena fönster inför bostadsförsäljning

Aldrig piffar man till sin bostad så mycket som inför en försäljning, eller hur? Man roddar med städning, pyntar med homestyling och kanske till och med fixar så att det doftar hembakat när spekulanter kommer på visning. Fönstren däremot, är lätta att glömma – men viktigare för helhetsintrycket än många kanske tror. 

Är du på gång att sälja din bostad? Då är du förmodligen mån om att visa upp ditt hus eller din lägenhet från dess absolut bästa sida. Snygga ytskikt, bra ljus och en möblering som får ytorna att kännas stora och luftiga gör stor skillnad vid en visning och kan locka många intressenter att lägga bud. Absolut viktigast av allt är dock att det är rent och fräscht. Så även fönstren. Spara din dyrbara tid och anlita oss för fönsterputs överallt runt Stockholm! 

Smutsiga fönster kan vara lätta att förbise då de inte är ytor man använder på samma sätt som golv, möbler, köks- och badrumsinredning. Inte sällan inser man hur dammiga och solkiga de faktiskt var förrän man väl har rengjort dem och ser vilken skillnad det blev. 

Ska du ha visning av din bostad kan rena eller smutsiga fönster mycket väl bli avgörande för huruvida du får flera intressanta bud – eller inga alls. Smutsiga fönster påverkar ljusinsläppet och drar ned intrycket av bostaden överlag, oavsett hur skinande ren den är i övrigt. Ett hett tips är därför att lägga lite krut på fönsterputsning inför både fotografering, visning och överlämning av nycklar till nya ägaren.

 

Putsa fönstren själv eller anlita en firma?

Fönsterputsning är ett av de städmoment många drar sig som mest för att ta tag i. Det upplevs ofta som besvärligt, omständigt och faktiskt svårt att få till riktigt bra, utan torkränder och ludd som fastnar. Att leja bort fönstertvätten inför en fotografering och/eller visning kan vara en bra idé om man vill få ett riktigt proffsigt resultat.

För den som vill ta sig an uppgiften på egen hand finns ett par enkla tips att gå efter. Det finns många seglivade myter om hur en fönstertvätt ska gå till (tidningspapper, ammoniak och att det absolut inte går att putsa i solsken kanske låter bekant?), men faktum är att det inte behöver vara så krångligt. Dessa fyra steg räcker gott och väl:

  1. Fyll upp en hink med ljummet vatten och några droppar diskmedel (alternativt fönsterputs om rutorna är väldigt smutsiga)
  2. Fukta fönstret rikligt med hjälp av en pälssvabb och dra med gummiraka uppifrån och ned
  3. Torka av kanterna på gummirakan och fortsätt dra omlott, använd mer vatten vid behov
  4. Torka av fönsterkanter och bleck med luddfri trasa eller handduk

Svårare än så är det faktiskt inte. Och det bästa av allt – det räcker med att göra det en enda gång inför både visning och fotografering.

 

Rena fönster gör din bostad mer attraktiv

Så är det faktiskt. Välputsade fönster betyder mycket för ljusinsläppet i en bostad, och ljusinsläpp betyder i sin tur ofta mycket för huruvida bostaden känns attraktiv att köpa eller inte. Av den anledningen är fönstertvätt inte något som bör prioriteras ned inför en bostadsförsäljning – snarare tvärtom. Det kommer göra skillnad, och det kommer vara värt den lilla ansträngning eller kostnad det kräver. 

Fler tips och råd om fönsterputsning hittar du här på vår hemsida. Önskar du anlita oss för en professionell fönsterputsning inför din bostadsförsäljning? Kontakta oss för en offert!

 

FAQ

Går det att putsa fönster vintertid?

Ja. För att undvika att vattnet på rutorna fryser kan man tillsätta lite spolarvätska eller T-röd.

Hur ofta behöver man tvätta fönstren?

Det beror på hur smutsiga de blir, men 1-2 gånger per år brukar vara lagom.

Hur undviker man att fönstren repas vid tvätt?

Använd rikligt med vatten, undvik att torka med tidningspapper och använd bra trasor.

0
Feed

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.