Kontorsstädning Stockholm

Vi har kompetensen, erfarenheten och utrustningen för att genomföra anpassad kontorsstädning i Stockholm. Vi levererar alltid professionellt resultat till våra kunder och skapar en god arbetsmiljö. Intresserad av våra städtjänster? Ring oss på telefon 08 - 61 52 631 eller fyll i vårt formulär nedan så återkommer vi inom 24 timmar.

Sänker era kostnader i de flesta fall med mer än 10 procent.

Vill du bli uppringd? Fyll i ditt telefonnummer och skicka in det!

Vill du få en kostnadsfri offert på Kontorsstädning, fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Kontorsstädning med Stockholm Allstäd AB

Vi har vad som krävs för att genomföra anpassad kontorsstädning i Stockholm. Med omsorg levererar vi professionellt resultat till våra kunder och skapar en optimal miljö på arbetsplatsen. Vi finns tillgängliga när behovet är som störst, någon gång i månaden eller flera gånger i veckan. Vi kan ta hand om allt eller lite, oavsett bidrar vi med en behaglig arbetsmiljö till anställda och en trevlig mötesplats för kunder.

Med kunden som utgångspunkt

Arbetet utgår från kundens behov där mindre och större projekt är en del av processen. Vi putsar fönster, skurar golv, vattnar blommor, tömmer papperskorgar och mycket mer så det finns tid över att lägga på annat. Vi städar regelbundet eller enstaka gånger när behovet är som störst. Vanligtvis kan behovet av städning vara större under särskilda årstider, kanske är våran städning endast nödvändig under vinterhalvåret?

Prisvärd kontorsstädning Stockholm

Som kund hos oss får man alltid ta del av prisvärda tjänster som gynnar företaget samtidigt som de är rättvisa för våra anställda. I vår städning utgår vi alltid från en hög standard som alla svenska kontor bör hålla. Att anlita våra städtjänster bidrar till att anställda får bättre förutsättningar på jobbet och att kunder trivs att mötas i den städade miljön. Det gynnar företaget i längden oberoende av vilken verksamhet det gäller.

Skapar trevlig arbetsmiljö med ett leende

Våra städtjänster vänder sig till alla företag och strävar efter att skapa en trevlig miljö på kontoret. Om man söker ett representativ och välstädat kontor är vi den rätta städfirman att kontakta. Vi tar emot våra kunder med bästa service och svarar på eventuella frågor som uppkommer. Vi genomför en redovisning av arbetsprocessen och lägger fram en passande offert utan dolda eller onödiga avgifter. Såväl långvariga som kortvariga tjänster är välkomna till oss.

Vikten med vår städning

Det finns flera fördelar med att anlita oss för kontorsstädning. Förutom att erbjuda prisvärda tjänster finns det mycket annat vi bidrar med. Tid över till annat – Med oss sparar man tid eftersom alla får ägna sig åt det man är bäst på, vi på städning och personalen kontorsarbete. Skräddarsydd lösning – Vi ser till att rengöringen är tillräcklig och passar din verksamhet. Välstädat resultat – Resultatet blir alltid professionellt och passar såväl kunder som personal. Städning som gynnar – Vi har slopat onödiga kostnader och sänkt priserna för bästa möjliga service.

Kontorsstädning i Stockholm med oss

Tänk dig en tidig morgon då du precis anländer till kontoret. Du är först på plats och redan innan du slår på ljuset känner du den uppfriskande och fräscha doften av renhet. Inte ett spår av de dofter av äppelskruttar och bananskal som slängts i soporna dagen innan – eller gammal kaffesump i fikarummet. Du känner bara doften av kvalitativa rengöringsmedel. Du tänder ljuset och blickar ut över ett skinande rent kontor och känner dig genast mer redo att ta tag i alla utmaningar och uppdrag som dagen har i beredskap för dig. Du sätter på en kopp kaffe och låter doften av morgon och energi lägga sig över denna lokal som fått genomgå utmärkt kontorsstädning. Du är redo!

Det kan bli vi på Stockholm Allstäd AB som levererar detta till dig och alla på ditt kontor. Vi har vad som krävs för att genomföra anpassad kontorsstädning i vår vackra stad, Stockholm. Med omsorg levererar vi ett professionellt resultat till våra kunder och skapar en optimal hälsosam miljö på arbetsplatsen. Vi finns tillgängliga när behovet är som störst – någon gång i månaden eller flera gånger i veckan. För dem som önskar ett annat upplägg är vi lyhörda och flexibla. Vi lyssnar in era behov och skapar ett schema anpassat för er och er arbetssituation. Vårt städteam är kvalificerat och har lång erfarenhet av all form av kontorsstädning. Detta oavsett om det är ett kontor för bara några få medarbetare i utkanten av Stockholm eller ett stort kontorslandskap mitt i Stockholm city. Vi kan ta hand om allt när det gäller er kontorsstädning – eller bara lite grann. Oavsett bidrar vi med en behagligt trivsam arbetsmiljö till alla anställda och en trevlig mötesplats för kunder.

En behaglig miljö för dig och dina medarbetare i Stockholm

Vi som arbetar med kontorsstädning åt dig som har kontor i Stockholm, vet att det är viktigt för dina anställda att må bra på sin arbetsplats. Vi sätter ett stort värde i att göra er arbetsplats välstädad och välkomnande för både er som arbetar där och era kunder. Att sköta er kontorsstädning ser vi som ett mycket viktigt uppdrag där vi bidrar till ert välbefinnande med hjälp av att skapa en bra arbetsmiljö. När det kommer till att ha det rent, snyggt och fräscht på arbetsplatsen vill vi vara det företag som ligger i framkant och bli er bästa samarbetspartner. Låt oss vara ert företags högra hand när det gäller kontorsstädning och att hålla det rent och fint, så ni kan se Stockholm genom rena fönster.

Kontorsstädning med kunden som utgångspunkt

Är ni innerligt trötta på städbolag som är oflexibla och ovilliga att hitta lösningar? Har ni allt för ofta fått höra saker som: ”Nä, det är inte så vi brukar göra” eller ”Hur skulle det se ut? Nej, vi har våra standardpaket – annars får det vara.” För oss är det våra kunder som är vår utgångspunkt. Arbetet utgår från kundens behov – där mindre och större projekt är en del av processen. Vi putsar fönster, skurar golv, vattnar blommor, tömmer papperskorgar – utifrån de behov och på de tider som passar er bäst. När vi utför kontorsstädning hos er är det ni som sätter ramarna för hur ni vill ha det utifrån vad vi kan erbjuda. Vill ni ha era fönster putsade kan ni få det så ofta eller sällan ni vill. När vi skurar golv i Stockholm gör vi det så det står härliga till.

Kontorsstädning med det lilla extra

När vi tar hand om era blommor nöjer vi oss inte bara med att ge dem vatten utan ser även till att ge dem lite extra omvårdnad. Vi ser efter om de har tappat löv, och är noga med att kontrollera att de inte torkar ut eller står i för mycket vatten. Vi tömmer papperskorgar och gör det fint, rent och trevlig i era konferensrum. Vi kan även torka whiteboardtavlan – och gnuggar lite extra om någon av misstag använt fel penna. Vi tar helt enkelt hand om det som behövs så att er personal kan få tid över till det som är deras egentliga jobb. Vi sätter alltid kundnyttan i fokus och utgår från våra kunders behov och önskningar. Dag för dag, vecka för vecka, månad efter månad är vi där för dig. Med ett team av proffs på kontorsstädning levererar våra städare ett jobb med tillförlitlig säkerhet som håller hög kvalité.

Flexibla städlösningar

Vi städar regelbundet – eller enstaka gånger när behovet är som störst. Vanligtvis kan behovet av städning vara större under särskilda årstider – kanske är vår städning endast nödvändig under vinterhalvåret? Det viktigaste för oss är att du som kund – var du än befinner dig i Stockholm – känner dig helt nöjd med det arbete vi utför. Vår uppgift är att finnas till hands vid de tillfällen du behöver vår professionella hjälp, kunskap och erfarenhet om hur man går tillväga och utför en klanderfri kontorsstädning.

Prisvärd kontorsstädning i Stockholm

När du sitter och jämför olika offerter – och jämför de olika städbolagens erbjudanden om städpaket – har du säkert upplevt en frustration över att ingen kan erbjuda ett bra pris för just de tjänster ni behöver på ert företag. Om ni ska få med allt ni behöver måste ni även välja med en rad andra tjänster som egentligen inte spelar någon roll för er – och för att få det ni behöver måste ni välja ett väldigt stort och dyrt paket, som helt enkelt inte är ekonomiskt försvarbart. Flexibla lösningar blir därför mycket mer prisvärda. Ni berättar för oss vad ni behöver. Vi skapar en lösning utifrån det och ni betalar därmed bara för de tjänster som ni har nytta av. Mer prisvärt än så kan det inte bli. Möjligen att vi i vår kontorsstädning alltid utgår från en hög standard, så att du som uppdragsgivare ska kunna vara säker på att du får det bästa du kan få för dina investeringar. Att anlita våra städtjänster ger dig möjlighet att erbjuda dina anställda en bättre miljö och därmed även bättre förutsättningar för att göra ett bra arbete. Dessutom kan du även se till att kunder trivs när de möts i era välstädade lokaler. Att se till att era kontorsutrymmen i Stockholm är välstädade är alltid en god investering.

Vi skapar en trevlig arbetsmiljö

Många gånger kan det vara små saker som gör stora skillnader i en arbetsmiljö. Det kan vara en extern lösning för diskning – så man slipper en massa arga lappar i köket på temat: ”Din mamma jobbar inte här, diska efter dig!” eller ”Conny, töm papperskorgen du la bananskal i igår. Hela Stockholm känner stanken!” Med bra kontorsstädning behöver sådant gnissel inte ens leda fram till en enda lapp. Och Stockholm slipper känna stanken av Connys bananskal. Våra städtjänster vänder sig till alla företag i Stockholm som strävar efter att skapa en trevlig arbetsmiljö på kontoret. Om man vill ha ett representativt och välstädat kontor är vi den rätta städfirman att kontakta. Men vad gör vi då för att skapa en trevlig arbetsmiljö för er?

Vad vi gör för att förhindra att bakterier och virus sprids på din arbetsplats?

Det är alltid viktigt att vara medveten om risken med virusspridning, men det är extra viktigt vid kontorsstädning. Men i synnerhet i Stockholm som är en så stor stad med mycket folk som lever så tätt inpå varandra. Vi är därför noga med att torka av handtag på alla dörrar och gemensam utrustning – som kaffeautomat eller kopieringsmaskin, ställen där människor på ett naturligt sätt placerar sina händer under dagen. Det är vanligt att folk glömmer att tvätta sina händer innan man tar i saker som andra också kommer vidröra, vilket gör vår insats extra viktig. Det är dessa små moment som gör kontorsstädning till en mycket viktig del av den dagliga skötseln av gemensamma ytor.

Hur ändrar vi vår kontorsstädning i influensatider?

Vi informerar vår städpersonal om att undvika att komma till jobbet vid förkylnings- eller influensaliknande symptom. Det är inget trevligt vare sig för dem eller er. Att använda handskar vid städning är också en självklarhet. När vi utför kontorsstädning på olika platser runt omkring i Stockholm city eller i närliggande orter i utkanten av Stockholm, ser vi till att använda rengöringsmedel som tar hand om eventuella virus.

Inget förbättrar en arbetsmiljö som växter 

Miljön en människa vistas i under större delen av dagen är en stor bidragande orsak för dennes välmående. Ett grönt och frodigt kontorslandskap kan därför göra underverk. Vi kan ta hand om all växtlighet som finns på plats i ert kontor i Stockholm. Vi ser till att det inte finns torra eller orkeslösa växter i lobbyn eller andra utrymmen där vi ansvarar för kontorsstädning. När vår personal mår bra, mår er personal bra Det är viktigt för oss på Allstäd att vår personal mår bra, så att de kan sprida en god och trevlig stämning även till er personal – och göra ett genomgående gott arbete. Våra städare – som är verksamma över hela Stockholm – jobbar enligt kollektivavtal och under alla säkerhetsföreskrifter. En medarbetare som känner sig trygg och säker gör ett bra jobb och sprider en god stämning.

Vikten av god hygien på ett kontor

Tänk dig kontoret där inget fungerar och ingen funderar så mycket över vare sig organisation, hygien eller att hålla efter utrymmena. Där sitter Stellan vid sitt skrivbord i hörnet och snörvlar. Han hade redan igår fyllt sin papperskorg med snorpapper. Nu är den överfull och hans små pappersknyten bara studsar ner på golvet och drar iväg. Någon läste någon gång om att man någon gång gjort en kontroll av ventilationen – men ingen minns vem och när. Men alla är nog överens om att den inte fungerar. Det skulle finnas en firma på andra sidan Stockholm som fixade sådant, men telefonnumret har försvunnit. Ingen bryr sig och ingen orkar. Vi är säkra på att detta kontor inte var ert. Men alla kontor i Stockholm kan bli bättre på något, och förbättra hygien och miljö. Med hjälp av ökad medvetenhet om hur bakterier och virus sprider sig i en storstad som Stockholm i allmänhet – och på ett kontor i Stockholm i synnerhet – kan vi alla hjälpas åt att minska varje form av spridning. Varje år kommer det att finnas människor som insjuknar i influensa under vinterhalvåret, och ibland ända in på våren. En av de viktigaste uppgifterna för oss som arbetar med kontorsstädning är då att förhindra spridningen genom att hålla kontoren fria från damm, smuts och fett då dessa är en bra grogrund för bakterier. En frekvent återkommande städpatrull, med särskild kompetens för kontorsstädning, kan vara en synnerligen bra investering för ert företag. De bidrar till en friskare och hälsosammare miljö för personalen. Tack vare detta, och andra åtgärder, kan smittan begränsas från att spridas bland er personal. Detta i sin tur sparar tid och pengar då ni slipper leta ersättare – vilket kan vara nog så resurskrävande, även i en storstad som Stockholm. Att sträva efter en god hygien och en välstädad arbetsplats bör därför vara av största vikt.

Tips för bättre hygien på arbetsplatsen genom att ha ett mer lättstädat kontor:

Tänk dig kontoret där inget fungerar och ingen funderar så mycket över vare sig organisation, hygien eller att hålla efter utrymmena. Där sitter Stellan vid sitt skrivbord i hörnet och snörvlar. Han hade redan igår fyllt sin papperskorg med snorpapper. Nu är den överfull och hans små pappersknyten bara studsar ner på golvet och drar iväg. Någon läste någon gång om att man någon gång gjort en kontroll av ventilationen – men ingen minns vem och när. Men alla är nog överens om att den inte fungerar. Det skulle finnas en firma på andra sidan Stockholm som fixade sådant, men telefonnumret har försvunnit. Ingen bryr sig och ingen orkar. Vi är säkra på att detta kontor inte var ert. Men alla kontor i Stockholm kan bli bättre på något, och förbättra hygien och miljö. Med hjälp av ökad medvetenhet om hur bakterier och virus sprider sig i en storstad som Stockholm i allmänhet – och på ett kontor i Stockholm i synnerhet – kan vi alla hjälpas åt att minska varje form av spridning. Varje år kommer det att finnas människor som insjuknar i influensa under vinterhalvåret, och ibland ända in på våren. En av de viktigaste uppgifterna för oss som arbetar med kontorsstädning är då att förhindra spridningen genom att hålla kontoren fria från damm, smuts och fett då dessa är en bra grogrund för bakterier. En frekvent återkommande städpatrull, med särskild kompetens för kontorsstädning, kan vara en synnerligen bra investering för ert företag. De bidrar till en friskare och hälsosammare miljö för personalen. Tack vare detta, och andra åtgärder, kan smittan begränsas från att spridas bland er personal. Detta i sin tur sparar tid och pengar då ni slipper leta ersättare – vilket kan vara nog så resurskrävande, även i en storstad som Stockholm. Att sträva efter en god hygien och en välstädad arbetsplats bör därför vara av största vikt.

Luften vi andas 

Kontrollera att ventiler och luftintag är fria från damm och smuts. Ventilationen i ett kontorslandskap är oerhört viktig för hälsa och välbefinnande. Ett dåligt fungerande ventilationssystem kan ge symtom som överkänslighet, trötthet, energibrist eller allergier. Luften vid vissa gator i Stockholm är dessutom känd för att vara en av de mest förorenade i Sverige

Se över golvytor

Är golven täckta med en heltäckningsmatta är kraven på renhållning mycket större för att hålla en god hygien på arbetsplatsen. För att förbättra miljön kan ni antingen införa påbud om att alla anställda ska ha inneskor, så att de inte drar med sig smuts in från de slaskiga gatorna som är typiska för Stockholm. Eller så kan ni använda er av vår kontorsstädning så att vi regelbundet kommer och håller era mattor rena från smuts.

Släng onödigt material

Allt som ligger framme och skräpar, och samlar damm, binder partiklar som flyger runt i luften. Ta för vana att direkt städa undan sådant som ska slängas och arkivera sådant som ska sparas så att ytor förblir rena. Detta innebär färre ställen som smuts kan fastna och samlas kring.

Sanitära utrymmen

Använd gärna papper istället för handdukar på kund- och personaltoaletter samt eventuella omklädningsrum. Skulle ni ha som rutin att använda handdukar är det av stor vikt att tvätta dem ofta. I vår kontorsstädning kan ni låta regelbundet byte av handdukar ingå – så ser vi till att det kommer till någon av tvätterierna i Stockholm – och hänger upp nya och fräscha handdukar åt er.

Kök och matsal eller fikarum

Ställ in all disk direkt i diskmaskin – om en sådan finns – eller inför rutiner där all personal diskar för hand direkt efter att de använt muggar, tallrikar, kastruller eller skålar. Det kan vara lämpligt att ha desinfektionsmedel på plats så att det finnas till hands om det skulle behövas. Ha gärna en flaska handsprit och en bra tvållösning placerad vid varje handfat eller diskho. Ni kan givetvis även anlita oss ta hand om er disk. Men se då ändå till att hålla den smutsiga disken undanplockad tills vi kommer dit och utför vår kontorsstädning – så att den inte står och drar åt sig bakterier och damm.

Arbetsrutiner 

På senare år har distansarbete blivit en allt mer förekommande företeelse på företag. Orsaken till det kan vara flera, men ur en hygienklinisk aspekt är det givetvis en fördel att personal som är på väg att bli – eller precis har varit – sjuka, kan sköta sina arbetsuppgifter hemifrån så att de inte riskerar att smitta någon annan på kontoret. Detta blev mer tydligt än någonsin under utbrottet av Covid-19 2020. Att jobba på distans har alltså många hygieniska fördelar som inte går att prata för mycket om. En annan är att det under influensatider blir glesare bland folk inne på ert kontor i Stockholm, så att smittorisken minskar även om någon skulle råka bära på smitta utan att veta om det.

Fördelar med att använda vår kontorsstädning

Du med företag i Stockholm som beställer kontorsstädning av oss, ska kunna känna dig säker på att få ett väl utfört arbete levererat. Likaså sätter vi en ära i att du ska kunna känna största möjliga trygghet med att ha oss som samarbetspartners. För att utmärka oss bland städbolag som erbjuder kontorsstädning i Stockholm så kan ni även förvänta er:

Skräddarsydda lösningar för kontorsstädning

Vi ser till att rengöringen är tillräcklig och passar er verksamhet. Det kan till exempel göras genom återkopplande samtal och utvärderingar efter utfört arbete vid punktinsatser. Eller genom regelbundna samtal, om vi tar hand om er kontorsstädning på mer frekvent basis. På så sätt kan vi öka vår flexibilitet och anpassa oss till förändringar i samband med årstider eller andra yttre faktorer som annars kan vara svåra att förutse. I en sådan hektisk stad som Stockholm kan förutsättningar ändras ofta och snabbt, och företagets behov av kontorsstädning likaså.

Flexibla utgifter och uppgifter

Det kan variera mycket mellan olika kontor och uppdragsgivare hur mycket tankemöda och tid de vill lägga på att fundera över kontorsstädning. Om alla på kontoret är fullt upptagna med er kärnverksamhet – för att hålla era positioner i det konkurrenstuffa Stockholm – så vill ni inte behöva tänka på er kontorsstädning överhuvudtaget. Då tar vi helt enkelt över den biten. Vi granskar era lokaler och era behov och ser till att allt helt enkelt fungerar. Vi tar med egen utrustning och förbrukningsvaror och sammanfattar allt i den månatliga faktureringen. Vill ni å andra sidan ha mer kontroll och sköta vissa delar själva och göra egna inköp av förbrukningsvaror som ni har på plats, så går det lika bra.

Ett hungrigt gäng som vill göra skillnad i Stockholm

Vi ser oss inte som bara ett annat städbolag i Stockholm. Vi vill positionera oss som nummer 1 i Stockholm vad det gäller kontorsstädning. Så räkna med att vi kommer att anstränga oss extra mycket för att uppnå er belåtenhet när vi börjar ta hand om er kontorsstädning. Vi gör det som andra städbolag i Stockholm gör – och det där extra.

Vid kontorsstädning så tänker vi så här kring allergier, miljötänk och hållbarhet

I egenskap av en ansvarsfull och professionell städfirma ser vi det som en av våra främsta plikter att såväl arbeta förebyggande mot allergier, som att alltid ha ett miljö- och hållbarhetstänk i allting vi gör. Av den anledningen är vi mycket noggranna med att endast använda oss av rengöringsmedel som är snälla och skonsamma för både människor och naturen, utan att för den sakens skull vara mindre effektiva mot smuts, fläckar och bakterier. Vi har också stor respekt för att alltför starka dofter kan vara påfrestande för allergiker, eller i värsta fall framkalla allergier. Vi väljer därför våra städprodukter och medel med omsorg. Vi på Stockholm Allstäd AB behöver inga starka kemikalier för att göra ert kontor skinande rent – vi använder noggrannhet, skicklighet, engagemang samt skonsamma produkter som är effektiva, på riktigt. Skulle ert företag ha några specifika önskemål kring vilka rengöringsprodukter som ska användas är ni förstås alltid välkomna att ta upp det med oss. Det viktigaste för oss är att kunna erbjuda en kontorsstädning som både gör er som kund nöjd, och som främjar hälsa och välbefinnande hos såväl era som våra anställda.

Vid kontorsstädning så tänker vi så här kring diskretion

Kontorsstädning innebär ju att man rör sig i kontorsutrymmen där det kan finnas viktiga och konfidentiella papper, planeringar på whiteboardtavlor och annan information som ni inte vill ska spridas utanför företaget. Sker kontorsstädning under kontorstid blir det givetvis så att det pratas, diskuteras och förekommer möten som en städare inte kan undgå att höra. Allt detta är givetvis sådant som aldrig når någon annans öron. Diskretion är viktigt för oss. Vad som finns hos er, vad som sägs och försiggår där kommer inte att föras därifrån av vår personal. Den tryggheten ska ni kunna känna och är en grund för att vårt samarbete ska bli bra.

Vad ingår i en kontorsstädning i Stockholm?

När vi på Allstäd AB i Stockholm anlitas för kontorsstädning ingår först och främst alltid en grundstädning av hela kontoret. Vi vet emellertid att behovet av kontorsstädning i Stockholm kan skilja sig mycket åt från arbetsplats till arbetsplats, och att de tjänster som efterfrågas på ett kontor inte nödvändigtvis räcker till på ett annat. Just därför erbjuder vi stor flexibilitet, med möjligheten att välja bland ett stort utbud av tilläggstjänster och skräddarsydda lösningar framtagna för just er arbetsplats. Något speciellt ni önskar? Berätta för oss – så ordnar vi det. Ungefär så här kan en grundstädning av modell standard se ut: Kontor och/eller kontorslandskap Platsen där allting händer och där flitens lampa ska lysa som starkast. Där idéer blir till verklighet, mål uppfylls och medarbetare växer och utvecklas. Att kontorsplatser och arbetsytor hålls i gott skick har stor betydelse för såväl effektiviteten och produktiviteten, som arbetsglädjen och drivkraften hos de anställda. Ett välstädat kontor ger möjligheten att lägga fokus på inspirerande möten, på projekt som driver företaget framåt och på gemenskapen och lagandan kollegorna emellan. Här ska energin flöda, tangenterna smattra och samtalen engagera och motivera.

När det gäller kontorsstädning börjar vi alltid med att dammtorka och ta oss an alla fria ytor. Hyllor, bänkar och bord rengörs noggrant, systematiskt och effektivt. Städning sker enbart av ytor som är fria från papper, pärmar och annat arbetsmaterial. Vi flyttar inte på något och tar inte bort något av hänsyn till er integritet.

Bordsarmaturer, telefoner, tangentbord och datorer dammtorkas. Vid önskemål kan vi även använda ytdesinfektion eller speciella desinficeringsservetter på särskilt utsatta ytor som till exempelvis knappsatser och tangentbord.

Även dörrar, glaspartier, tavlor och lister rengörs och putsas till – liksom fönsterbrädor, armstöd på stolar och utsidan av lådor och skåp. Naturligtvis torkar vi även rent strömbrytare, dörrfoder, handtag och dylikt. I en storstad som Stockholm, där många pendlar och använder kollektivtrafiken till och från kontoret, är det nämligen extra viktigt att rengöra även de små ytorna. Ytorna som många vidrör upprepade gånger under dagen kan snabbt bli till riktigt otäcka bakteriehärdar om man inte torkar av dem regelbundet.

Fulla papperskorgar töms och får nya påsar. Vid behov torkar vi även ur dem och ser till att de ser fräscha ut såväl invändigt som utvändigt.

Avslutningsvis följer rengöring av golv och mattor. Torrmoppning, dammsugning och våttorkning utförs efter behov och all eventuell smuts och sand avlägsnas, liksom dammråttor, smulor och annat skräp.

Allmänna utrymmen

Allmänna ytor kan avse alltifrån entréer och receptionsutrymmen, till korridorer, kopieringsskrubbar och kapprum. Dessa utrymmen har i regel en strid genomströmning av människor. Därför väljer många kontor i Stockholm att få dem städade med kortare tidsintervall – ofta på daglig basis. Allmänna ytor, i synnerhet kontorets entré, gör mycket för vilket intryck såväl anställda som besökare får av lokalerna när de kliver in. Därför lägger vi gärna lite extra krut just där.

Precis som inne på kontoren eller i kontorslandskapet avlägsnas damm och smuts från alla ytor – stora som små – noggrant och effektivt. Vi våttorkar och skurar, putsar eventuella speglar och glasrutor samt puffar till eller torkar av sittmöbler. Skräpkorgar töms och innehållet källsorteras. I IT- rummet torkar vi varsamt av apparaterna, vädrar in fräsch luft samt tömmer returpappersbehållare

Kök, matsal och fikarum

Ett rent och fräscht kök bidrar till trivsel och matglädje lika mycket på kontoret, som hemma. Oftast är det just i köket eller matsalen som man samlas för en fikarast, för att avnjuta det där väldoftande, nybryggda eftermiddagskaffet och för att snacka bort några minuter med en kär kollega man annars bara stressar förbi. Ligger er arbetsplats i centrala Stockholm eller någon annanstans med närhet till restauranger, kanske många av era medarbetare väljer att äta lunch ute – men icke desto mindre är köket arbetsplatsens hjärta och en plats för paus och avkoppling. Att det är rent, fräscht och inbjudande är därför av största vikt.

Vi ser till att kaffeapparater, spisar och mikrovågsugnar rengörs. Eventuell avkalkning av vissa köksmaskiner kan göras efter önskemål.

Diskbänk, diskho, arbetsyta, köksluckor och köksblandare torkas av och torkas torrt.

Diskmaskinen töms och fylls på.

Sopkärl och kompost töms och rengörs.

Bord, stolar, soffor och fåtöljer torkas av eller dammsugs.

Blommor vattnas och rensas från torra blad

Vi avslutar som alltid med att dammsuga och våttorka golvet.

 Våtutrymmen och toaletter

Att det hålls rent och hygieniskt inne på toaletterna är förstås extra viktigt när samma toaletter används av många personer. Ingen vill mötas av en obehaglig doft, beläggningar i handfatet eller att det helt enkelt bara känns allmänt ofräscht. Här använder vi extra effektiva men skonsamma rengöringsmedel och vi skurar, putsar och fejar tills allting är skinande rent. Naturligtvis används separata trasor till såväl varje toalett, som till handfat, speglar, lampknappar och dörrhandtag, i syfte att hålla det så hygieniskt som möjligt.

Skräpkorgar töms och nya påsar sätts i. Handdukar kan bytas om det förekommer sådana. Toalettpapper, pappershanddukar och eventuell torkyhållare fylls på.

Påfyllning av handtvål och eventuella desinfektionsmedel eller handkrämer, om det hör till er vardag att ha det på era toaletter.

Grundlig rengöring av handfat och blandare. Speglar putsas, våtrumstapeter och kakel duschas av eller våttorkas. Även strömbrytare, handtag, tvålpumpar och dylikt rengörs noggrant.

Toaletterna skrubbas och skuras såväl invändigt som utvändigt med effektiva medel som tar bort smuts, avlagringar och bakterier, och efterlämnar hygieniska och rena ytor.

Innan vi stänger dörren efter avslutat jobb våttorkar vi golvet. Noggrant, med finess och alltid med skinande rent resultat.

Sedan är det klart. En professionell och omsorgsfull kontorsstädning som heter duga. Insup doften av frisk citrus eller blomstrande sommaräng, njut av att slippa knaster under skorna när ni skyndar mellan möten och känn hur både kreativiteten och produktiviteten blossar upp av att det skiner, blänker och ser inbjudande ut runt omkring er.

Tips och tricks för en renare arbetsmiljö

Vi på Allstäd AB i Stockholm åtar oss mer än gärna ansvaret för att sköta er kontorsstädning utifrån de önskemål och behov ni har på just er arbetsplats. Oavsett om det innebär städning en gång i veckan eller en gång om dagen, och oavsett om ni håller till i centrala Stockholm eller långt utanför tullarna. Vi vill också passa på att dela med oss av några smarta tips och tricks ni kan tänka på för att se till att det förblir så rent som möjligt mellan våra städningar – dels för att underlätta vårt arbete, men framförallt för att ni ska få ha en så trivsam arbetsmiljö som möjligt.

Se över möjligheterna till sopsortering

Hur ser det exempelvis ut med sopsortering i köket? Finns ordentliga kärl för papper, plast, brännbart och komposterbart? En egen skräpkorg och en egen låda för pappersretur hos varje medarbetare gör det enklare för alla att hålla sin arbetsyta snygg, städad och prydlig.

Skoskydd eller inneskor för regniga dagar

Att dra in en massa smuts, grus och bakterier från Stockholms gator är varken trivsamt eller hälsosamt för arbetsmiljön. Vid torrt väder duger i regel rejäla dörrmattor bra där man kan torka av skorna, men är det blött och slaskigt ute kan det vara en god idé att ni anställda byter till inneskor, och att besökare erbjuds skoskydd. Ett enkelt men effektivt knep för att hålla golven fräscha.

Rensa skrivborden en speciell veckodag

Det här med att hålla ordning och reda på skrivbordet varje dag är ofta lättare sagt än gjort. Ett tips vi brukar ge våra kunder är att tillsammans med oss komma överens om en eller två specifika veckodagar då våra städare rengör skrivbord och andra arbetsytor som ofta är belamrade med papper och dylikt. Har man en bestämd dag blir det i regel lättare att komma ihåg att rensa av dagen innan, så att vi kommer åt att torka.

Se över möblemang och möblering

Olika möbler är olika lätta att hålla rena, och hur man möblerar ett utrymme påverkar också möjligheterna att komma åt vid städning. Blir det ofta extra dammigt i vissa utrymmen? Eller har ni kanske stolar och soffor med tygöverdrag som inte går att tvätta? Att göra en inventering över kontorets möblemang och hur ni disponerar ytorna kan göra stor skillnad för renligheten på arbetsplatsen. 

Investera i växter som renar luften

Visste ni att krukväxter som fredskalla och den så kallade svärmorstungan faktiskt har luftrenande egenskaper? Ett mycket bra tips för kontorsmiljöer i allmänhet, och kanske kontor i Stockholm i synnerhet. Papper, datorer, kopiatorer och ett öppet fönster med avgaser från gatan utanför försämrar luftkvaliteten inomhus och påverkar såväl era energinivåer som ansamlingen av damm och smuts. Piffa till det med lite grönt, och gör kontorsmiljön både trevligare och mer hälsosam.

Arbetsdagen är slut. Kanske är du den siste som lämnar kontoret. Alla andra har redan stängt datorer, släckt lampor och gett sig ut på Stockholms gator – på väg hemåt. Lokalen är präglad av en dags arbete. Papperskorgar är fulla. Diskhon är full. I kaffekannan på plattan står en kall skvätt av eftermiddagens sista påtår. Du släcker och vet, att när du kommer i morgon bitti kommer det att vara rent, fräscht och färdigt för en ny effektiv dag. För du vet att du har en bra lösning för din kontorsstädning.

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Kontakta oss

08 - 61 52 631

info@stockholmsallstad.se

Öppettider

Måndag-Fredag 08:00-17:00

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.