28/06/2021 av Stockholms Allstäd AB 0 Kommentarer
Utmaningar när det kommer till trappstädning
Få saker är så viktiga för det första intrycket av en byggnad som ett välstädat och fräscht trapphus. Trapphuset är för en byggnad som en hall är för ett hem – det vill säga något av ett ansikte utåt. Men vilka typiska utmaningar finns det när det kommer till trappstädning?
Trappstädning är alltid ett aktuellt ämne för såväl oss på Stockholms Allstäd, som för alla som antingen bor, arbetar eller av annan anledning vistas i en byggnad där det finns trappor. Detta eftersom ett rent och välskött trapphus är viktigt ur både ett hygieniskt perspektiv och för trivseln – men också för att trappstädning ofta bjuder på en hel del utmaningar.
Städning av portuppgångar med hiss och trappor är inte samma sak som städning av en vanlig bostad eller ett kontor. Å ena sidan är det ont om plana och lättstädade ytor, men å andra sidan är trapphus oftast mycket sparsamt möblerade. Det faktum att det ofta rör sig mycket folk upp och ned i trapphus är också en variabel att ta hänsyn till.
Vilka är de största utmaningarna när det kommer till trappstädning?
Ovan nämndes en del av det man behöver tänka på vid städning av trappor, men vilka fler utmaningar finns det att räkna med?
Låt oss titta närmare på de fem faktorer som oftast kan orsaka huvudbry vid trappstädning.
5 vanliga utmaningar vid trappstädning
- Höga krav på hygien: Trapphus har ofta stor genomströmning av människor, vilket gör det än viktigare att det är rent och fräscht. Utsatta kontaktytor behöver rengöras frekvent.
- Lämplig tid för städning: Trappstädning utförs enklast när så få människor som möjligt rör sig i trapphuset. Vad som är en lämplig tid kan dock se väldigt olika ut beroende på om det är ett bostadshus, ett företag eller en kommersiell fastighet.
- Ergonomi: Städning kan vara slitsamt för kroppen rent generellt – men trappstädning är ofta extra utmanande. Viktigt är att hitta lätta redskap och arbetsställningar som inte överbelastar knän och rygg.
- Utsatta utrymmen: Entréer och portuppgångar blir snabbt smutsiga av damm och skräp som dras med in utifrån. Trappstädning måste således ofta göras fler gånger i veckan än vanlig städning.
- Anpassning efter årstider: Många trappuppgångar blir rejält mycket smutsigare under hösten och vintern än under våren och sommaren. Städningen måste ofta anpassas och planeras olika under olika tider på året.
Låt inte utmaningarna stå i vägen för rena trappor
Ovanstående utmaningar kan eventuellt tyckas göra det bökigt och omständigt med trappstädning. Med god planering – och en bra städfirma – går det dock oftast att lösa på ett smidigt sätt.
Att vara medveten om de utmaningar som finns ger mycket bra förutsättningar för att lyckas hitta knep att hantera dem. Och det bästa av allt? Genom att anlita en städfirma kan man överlåta det hela att skötas professionellt av riktiga experter istället.
Önskar ni möta sommaren med en extra välstädad entrémiljö och fräscha trappor? Skicka in en förfrågan till oss på Stockholms Allstäd så hör vi av oss!
FAQ - Trappstädning i Stockholm
Hur planerar man en trappstädning?
Vad som ska ingå i en trappstädning i Stockholm, hur ofta det ska städas och på vilka dagar planeras enklast tillsammans med den städfirma man anlitar.
Ingår fönsterputsning i trappstädning?
Det kan se olika ut för olika avtal. Önskar man få putsning av glaspartier i trapphuset ska det specificeras i avtalet för städningen.
Måste ett trapphus vara tomt vid städning?
Nej, städningen kan genomföras ändå.
Kommentarer
Lämna en kommentar