Trappstädning i Stockholms centrum

Städning av trapphus och entréer i flerfamiljshus, företagsbyggnader och offentliga fastigheter är alltid viktigt för att skapa en trivsam och välkomnande känsla när man kliver in genom porten. Men vilka moment bör ingå i en trappstädning? Och kräver trappstädningar i just Stockholm något särskilt? 

April månad börjar lida mot sitt slut och våren får därmed anses vara i full gång – åtminstone i de sydligare delarna av landet. Kvällarna blir allt ljusare, en försiktig grönska börjar komma fram och vindarna blir lite varmare. Förutom allt det härliga innebär våren dock även att en hel del damm far runt från bland annat gatusopning och pollen – damm som mer än gärna letar sig in i entreér och trappuppgångar. 

Noggrann vårstädning av portuppgångar och trapphus behövs i alla byggnader och på alla orter. En storstad som Stockholm är dock mer utsatt på grund av större folkmängd, mer trafik, fler gator och vägar samt mer liv och rörelse överlag. Särskilt påtagligt blir det ofta i innerstan, där många människor rör sig och där många går in och ur trapphusen i såväl bostadshus som företagsbyggnader och offentliga byggnader. Trappstädning i Stockholms centrum kan således ofta kräva lite extra fokus. 

Vare sig man själv ombesörjer trappstädningen eller om man – som de flesta gör – överlåter arbetet åt en professionell städfirma är det bra att veta vad som oftast krävs för en komplett trappstädning i Stockholms innerstad. Vilka moment som bör ingå och i vilken ordning de bör utföras. 

 

Tips för städning av trappor och entréer i Stockholm

Eftersom inget trapphus är det andra likt kan behovet av städning se olika ut för olika fastigheter. Hur många människor som passerar genom trapphuset och entrén under en dag gör också skillnad. 

Följande städmoment är dock sådana som rent generellt bör ingå i en bra trappstädning i Stockholm:

  • Dammsugning eller torrmoppning av samtliga golvytor
  • Våttorkning av golvytor
  • Rengöring av kontaktytor – ledstänger, hissknappar, handtag och lampknappar 
  • Putsning av fönsterpartier
  • Städning av hiss
  • Rengöring av dörrmattor

Vilken ordning ovanstående städmoment utförs i har också stor betydelse för slutresultatet. För att undvika att smutsa ned de nystädade golven och trappstegen är det bäst att ta de allra sist. Att börja högst upp i trapphuset och arbeta sig nedåt är också att föredra – i synnerhet om det inte finns någon hiss. 

Utöver själva städningen och i vilken ordning man bör göra saker och ting finns även ytterligare ett par faktorer som är bra att tänka på för att underlätta och förbättra en trappstädning i Stockholm. Dessa är bland andra:

  • Schemalägg om möjligt trappstädningen då det är som minst genomströmning av människor i trapphuset – exempelvis tidig morgon eller förmiddag
  • Hur ser trafiken ut utanför entréen? Ett trapphus på Sveavägen i Stockholm kan behöva städas oftare än ett på en lugn bakgata i utkanten av city
  • Städa allergivänligt med skonsamma medel för att göra miljön i entré och portuppgång lika trivsam och välkomnande för alla

Önskar ni hjälp med trappstädning för att kunna välkomna såväl våren som boende, anställda eller besökare med en extra fräsch och välstädad entré? Skicka in en kontaktförfrågan här via vår hemsida så hör av vi av oss!

 

FAQ

Gäller RUT-avdraget för trappstädning?

RUT-avdraget kan endast nyttjas av privatpersoner, varför det oftast inte gäller för trappstädning. 

Hur mycket kostar trappstädning i Stockholm?

Priserna varierar utifrån yta och omfattning. Kontakta oss gärna för en offert. 

Räcker det med trappstädning en gång per vecka?

I de allra flesta fastigheter behöver entré och trapphus städas mer frekvent än så – oftast varje eller varannan dag.  
 
 

0
Feed

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.