Trappstädning – vilka utmaningar finns i Stockholm?

Bra planering och god logistik krävs för att en trappstädning ska kunna utföras på ett så effektivt och bra sätt som möjligt. Inte minst i en miljonstad som Stockholm där många människor, mer smuts på gatorna och mer föroreningar i luften bjuder på extra utmaningar att ta hänsyn till. 

Entréer, trapphus och hissar är de fastighetsmiljöer som vanligen utsätts för absolut mest smuts, nedskräpning och slitage. Såväl i flerfamiljshus som i företagsbyggnader och olika typer av offentliga fastigheter. 

Samtidigt är det också de miljöerna som står för det första intrycket när man kliver in genom porten, och som således måste vara välstädade och fräscha. Regelbunden trappstädning är därmed ett måste – allra helst varje dag. 

Eftersom trappstädning sker i miljöer där många människor ofta passerar finns vissa utmaningar att ta hänsyn till. I en storstad som Stockholm blir detta extra aktuellt. Här finns dessutom ytterligare faktorer som kan påverka behovet av trappstädning – såväl i fråga om frekvens som mest lämplig tid på dygnet för utförande. 

Som professionell städfirma med lång erfarenhet av trappstädning i Stockholm är vi på Stockholms Allstäd väl medvetna om vilka utmaningar man kan ställas inför med just denna typ av städning. Som fastighetsägare, hyresvärd, företagare eller bostadsrättsförening kan det dock vara svårt att veta vad man kan behöva tänka lite extra på när det gäller lokalvård av trapphus i Stockholm.

Vår förhoppning är att det blir lite tydligare med detta inlägg. 

 

Trappstädning i Stockholm – faktorer att ta hänsyn till

Till skillnad från en butik eller en företagslokal håller ett trapphus sällan eller aldrig stängt. Således är det svårt att försöka schemalägga trappstädningen till en tidpunkt då det är garanterat tomt på folk. Istället får man försöka planera in den då det vanligtvis är som minst rörelse i entré och trapphus. Vilken tid på dygnet det är kan variera beroende på vad fastigheten används till. 

Utmaningar kring schemaläggning av trappstädning är inget unikt för just Stockholm – men det är däremot det faktum att det är Sveriges största och mest tätbefolkade stad. Vad gäller trappstädning av olika slags fastigheter i och utanför stan medför det framförallt dessa utmaningar:

  • Större befolkningsmängd innebär mer folk i rörelse – däribland i portuppgångar och trapphus – vilket kan göra det svårare att hitta en bra tid för trappstädning.
  • Mer smuts och nedskräpning som dras in i entréer och trapphus.
  • Mer avgaser och luftföroreningar som bidrar till ökad dammbildning utomhus – vilket snabbt letar sig vidare in i portuppgångar. 

Förmodligen överlåter ni, precis som så gott som alla företag och organisationer, er trappstädning till en professionell städfirma. Det är överlägset mest tidseffektivt och därmed även mest kostnadseffektivt. Trots det är det alltid bra om ni som kund och uppdragsgivare också är medvetna om vilka utmaningar som finns med trappstädning i Stockholm. 

Känner ni till förutsättningarna blir det lättare att bestämma hur pass omfattande trappstädning ni behöver och hur ofta. Outsourcar ni städningen till en seriös städfirma ska denna givetvis också kunna vara behjälplig i att lägga upp en bra städplanering som rimmar väl med era och er fastighets förutsättningar.

Önskas mer tips, råd och information kring trappstädning i Stockholm? Här i bloggen finns många bra och informativa inlägg som berör ämnet. 

Hittar ni inte det ni söker? Hör av er så pratas vi vid.

Trevlig augustivecka önskar vi på Stockholms Allstäd!

0
Feed

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.