Städa trapporna under sommaren

Entréer och trapphus är utsatta ytor som lätt blir smutsiga och därför behöver städas ofta – allra helst dagligen. Men hur ser det ut sommartid? Är behovet av trappstädning lika stort då eller kan det göras mer sällan?

Sommaren står äntligen i full blom runtom i Sverige och med det är kyligare temperaturer och sådant som grus och slask endast ett minne blott. Detta märks inte minst på att det är mindre skräpigt inomhus – kanske framförallt i portuppgångar och trapphus som annars lätt blir mycket smutsiga då de får ta emot det mesta av det som dras med in utifrån. 

Mindre smuts i trapporna betyder också mindre behov av trappstädning – eller? Är det klokt att dra ned på trappstädningen i bostadshus, företagsbyggnader och offentliga fastigheter under sommaren, bara för att det inte är lika synligt skräpigt? Eller är städbehovet i själva verket lika stort ändå? 

Hur ofta behöver trappor städas sommartid?

Generellt sett rekommenderas daglig trappstädning i alla typer av byggnader där det finns trapphus. Detta eftersom trappor, hissar och entréer i flerfamiljshus, företagsbyggnader, sjukhus och dylikt ofta har en strid genomströmning av människor  – vilket givetvis bidrar till att det snabbt blir skräpigt och nedsmutsat. Både med synlig och osynlig smuts. 

Under höst- och vinterhalvåret är behovet av trappstädning ofta extra stort då det lätt blir blött och grusigt på golven. Sommartid finns inte det problemet. Att den synliga smutsen är mindre ska dock inte misstas för att det inte är smutsigt alls. Även under sommaren drar vi med oss damm, sand och små partiklar in under skorna, vilka hamnar på trappstegen vi går på och på hissgolvet där vi står. 

För att slippa få med oss smutsen vidare in i bostaden eller på arbetet är det viktigt med noggrann och frekvent städning av trappor, hissar och entré – även under de torrare månaderna på våren och sommaren.

Överlag kan man säga att man snarare kan behöva utöka trappstädningen under hösten och vintern, än att dra ned på den under våren och sommaren. Daglig trappstädning, alternativt varannan dag beroende på typ av fastighet, är så gott som alltid nödvändigt. 

Varför är det viktigt med rena trappor?

Går man in i ett flerfamiljshus eller någon typ av kommersiell eller offentlig byggnad är entrén och trapphuset det första man möts av. Att det är rent och fräscht är således avgörande för vilket första intryck man får av en byggnad – och även de som huserar i byggnaden.

Utöver första intrycket är välstädade trappor också viktigt av följande skäl:

  • Hygien – noggrann avtorkning av kontaktytor i trapphus är viktigt ur ett hygieniskt perspektiv och för att förhindra spridning av virus och baciller
  • Trivsel för boende/anställda
  • Fastighetens rykte och värde – en trevlig och fräsch entré gör en fastighet mer attraktiv 

Summa summarum kan alltså sägas att trappstädning är något som behöver prioriteras även under sommaren. 

Har du frågor om trappstädning eller om du vill ha en offert, är du alltid varmt välkommen att kontakta oss. 

Glad midsommar önskar vi på Stockholms Allstäd!

FAQ - Om trappstädning i Stockholm

Går det att boka löpande trappstädning?

Absolut. Hos oss på Stockholms Allstäd kan du teckna löpande avtal för olika städtjänster – däribland trappstädning.

 

Hur bokar jag en trappstädning?

Enklaste sättet är att använda kontaktformuläret på vår hemsida. När du skickat in det återkommer vi med en offert på trappstädning.

 

Vad ingår i en trappstädning på sommaren?

En trappstädning på sommaren innehåller samma moment på under övriga året – det vill säga städning av golvytor, avtorkning element och glaspartier, städning av hiss samt rengöring av alla kontaktytor.

0
Feed

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.