Regelbunden kontorsstädning

Året börjar lida mot sitt slut och med det står jul- och nyårsledigheter för dörren. På många kontor minskar såväl arbetsbördan som bemanningen under helgdagarna då många är lediga – men regelbunden kontorsstädning är viktigt ändå. Inte minst för att det ska vara trivsamt att komma tillbaka i början på det nya året.

De allra flesta kontor (och andra typer av arbetsplatser) väljer att outsourca städningen till en professionell städfirma. Det blir både enklare, bättre gjort och betydligt mer tidseffektivt – vilket i längden också gör det mer kostnadseffektivt. Städningen flyter oftast på enligt avtal, regelbundet en gång om dagen eller ett par gånger per vecka, utan att personal och medarbetare reflekterar särskilt mycket över det.

Men hur ser det ut i semestertider och runt ledigheter vid till exempel jul och nyår? Är det nödvändigt med regelbunden kontorsstädning trots att betydligt färre jobbar – eller kan man pausa det tillfälligt?

Det korta svaret är – ja, att regelbundet låta kontoret städas är viktigt även i perioder då många är lediga och bemanningen mindre. Låt oss kika på varför. 

 

Därför lönar det sig att städa kontoret regelbundet

Städning av kontor, konferensrum, matsal och andra gemensamma utrymmen är a och o för såväl trivseln på arbetsplatsen, som för medarbetarnas hälsa och det intryck utomstående får när de besöker företaget. 

Regelbunden städning garanterar att alla utrymmen alltid är fräscha, hygieniska och trevliga att vistas och arbeta i – vilket förstås är särskilt viktigt när det handlar om en arbetsplats där många människor verkar. Men damm, smuts och bakterier bildas även om endast ett fåtal är på jobbet – exempelvis under helger och andra perioder med mycket ledighet. 

Just därför är det viktigt att låta kontorsstädningen fortsätta som vanligt, året runt. Dessutom går städningen förstås både enklare och snabbare om den får flyta på utan längre avbrott.

 

Sammanfattningsvis kan alltså sägas att regelbunden kontorsstädning lönar sig för att:

  • Arbetsmiljön blir mer hälsosam och trivsam
  • Ett rent och snyggt kontor ger utrymme för inspiration och kreativitet
  • Städningen går snabbare eftersom det aldrig går länge mellan varje städtillfälle
  • Regelbunden kontorsstädning innebär att kontoret alltid är i toppskick inför möten med kunder, leverantörer och andra utomstående besökare
  • Medarbetare som trivs på jobbet och på sin arbetsplats arbetar mer effektivt och är mer engagerade
  • Det är betydligt roligare att komma tillbaka till ett fräscht kontor efter ledighet  – bättre stämning på arbetsplatsen

Som synes finns det mycket att vinna på att prioritera kontorsstädning, och att prioritera den året om i såväl hektiska som lugna perioder. Röda dagar infaller förstås, då både kontorsmedarbetare och städfirmor har ledigt, men överlag är ett löpande schema och kontinuitet alltid att rekommendera. 

Behöver ni hjälp med kontorsstädning inför jul? Eller vill ni veta mer om våra tjänster inför nästa år? Kontakta oss på Stockholms Allstäd, så pratas vi vid.  

 

FAQ

Går det att beställa en extra kontorsstädning, utöver de löpande enligt avtal?

Absolut. Hör av er till oss om behov finns av ett extra städtillfälle eller kanske en storstädning.

Hur bokar man kontorsstädning?

Hos oss kan ni såväl beställa enstaka städningar som teckna löpande städavtal för kontoret. Skicka in en förfrågan via vår hemsida, så återkommer vi med ett kostnadsförslag för kontorsstädning i Stockholm så snart som möjligt. 

Vilka slags rengöringsmedel använder ni vid kontorsstädning?

På Stockholms Allstäd städar vi endast med Svanenmärkta rengöringsmedel som är skonsamma mot både människor och miljön. 

0
Feed