Miljövänlig trappstädning

Ett välstädat och fräscht trapphus som verkligen känns och doftar rent utan att det sticker i näsa och ögon av starka kemikalier. Är det en omöjlighet, eller går det att städa trappor på ett miljövänligt och skonsamt sätt?

Att leva hållbart och med omtanke om miljön och kommande generationer är utan tvekan ett av de hetaste samtalsämnena just nu. Inom minst inom städning. Mer fokus än någonsin läggs på vilka produkter både vi professionella städfirmor använder och vilka man själv har hemma i städskåpet. Att använda starka rengöringsmedel som förvisso gör rejält rent, men som också ger obehag i luftvägar och påverkar naturen känns inte längre så lockande, eller hur?

Men hur är det med exempelvis trapphus och andra riktigt tuffa ytor som utsätts för mycket slitage, smuts och skräp? Går det att städa sådana utrymmen på ett miljövänligt sätt och ändå få det riktigt rent? Absolut, säger vi. Nedan delar vi med oss av våra bästa tips för både effektiv och miljövänlig trappstädning. 

 

Hur städar man trappor miljövänligt?

Många gånger tror man att resultatet av en städning avgörs av hur starka medel man använder. Faktum är dock att det går att städa både miljövänligt och skonsamt och ändå få det precis lika bra. Eller till och med bättre, med tanke på att inomhusmiljön blir mer hälsosam att vistas i. 

Här är sju riktigt bra tips på hur man kan städa trapphus och entrémiljöer på ett miljövänligt sätt:

  • Använd bara rengöringsmedel som är miljömärkta – eller gör eget av ättika, citron och lite vatten
  • Undvik starkt parfymerade rengöringsmedel – städar man noggrant kommer det dofta gott ändå!
  • Dammsug upp damm i trapphuset istället för att våttorka upp det och skölja ut i vasken
  • Källsortera eventuellt skräp 
  • Skippa fönsterputsen till fönster och glaspartier – använd ättiksblandning eller miljövänlig allrengöring istället 
  • Använd microfiberdukar som lyfter upp och absorberar smuts istället för att det ska yra omkring i luften
  • Städa systematiskt och på rutin. Börja uppifrån och ned och ta golvytorna sist för att slippa behöva göra om och använda mer medel än nödvändigt

Några enkla knep som ovanstående gör stor skillnad. Mer behövs faktiskt inte. 

 

Visste du att en trappstädning kan vara miljöcertifierad?

De allra flesta företag, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar väljer att leja bort städning av trapphus till en professionell städfirma för att spara både tid och pengar. Och det går faktiskt att få miljömärkt trappstädning. 

En miljömärkt trappstädning är certifierad enligt ISO 14001, vilket garanterar att städningen utförs med rutiner, produkter och tillvägagångssätt som värnar om såväl naturen som människors hälsa. En bra kvalitetsindikator på att inomhusmiljön i trapphuset sköts om både noggrant och skonsamt. 

Ett rent och fräscht trapphus är viktigt för både trivseln i fastigheten och det första intryck besökare får när de kliver in genom porten. Kan man dessutom få en skinande ren entrémiljö som är hälsosam att vistas i och som rengjorts skonsamt, blir det tio poäng av tio möjliga, inte sant?

Vill du veta mer om hur vi på Stockholms Allstäd arbetar för att städa såväl trappor som andra utrymmen så miljövänligt som möjligt? Kanske vill du boka in oss för städning av ditt trapphus? Hör av dig, så berättar vi mer!

 

FAQ

Är miljövänliga rengöringsmedel mindre dryga?

Nej. Miljövänliga rengöringsmedel kräver oftast inte högre dosering än icke miljövänliga medel

Kostar det extra om man vill ha en miljövänlig trappstädning?

På Stockholms Allstäd är alla städningar miljövänliga, varför vi inte gör någon skillnad på priser.

Vilka slags rengöringsmedel använder Stockholms Allstäd vid trappstädning?

Vi använder endast Svanenmärkta städprodukter.

0
Feed

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.