Miljövänlig städning av kontoret?

Allt fler företag prioriterar gröna mål och att göra så mycket som möjligt av verksamheten mer klimatvänlig. Kontorsstädningen är en utmärkt ände att börja i eftersom relativt små förändringar där kan göra stor skillnad.

Siktar ert företag på att göra 2021 till ert grönaste och mest miljövänliga år hittills? Glöm då inte att inkludera klimatsjyssta förändringar i er kontorsstädning – eller kommunicera med er städfirma så att de har koll på sådant, om ni lejer bort städningen. 

Små förändringar i hur man städar och kanske framförallt vad man städar med gör stor skillnad för miljön, men också för inomhusklimatet på arbetsplatsen. Enkla åtgärder som att byta ut tveksamma rengöringsmedel och använda städutrustningen på ett smartare sätt gör en kontorsstädning betydligt mer miljövänlig och snällare mot både människor och natur.

 

Hur kan man städa kontoret miljövänligt?

På Stockholms Allstäd är vi måna om naturen och gör vårt bästa för att ta vårt ansvar som professionell städfirma. Här är några av våra bästa tips för en mer klimatsmart städning av kontor och andra arbetsplatser:

  • Städa enbart med miljövänliga rengöringsmedel – gärna Svanenmärkta
  • Undvik slit och släng-utrustning som ofta måste bytas ut och investera istället i städredskap av bra kvalitet som håller länge 
  • Dammsug alltid golv innan de våttorkas – dammråttor som sköljs ned i avloppet är en stor miljöbov då en hel del kemikalier samlas i dem
  • Torka av skrivbord, bord, hyllor och andra avställningsytor med microfiberduk eller ett fuktigt papper och dammsug sedan upp dammet. Skölj inte av i slasken. 
  • Undvik att behandla skrivbordsstolar, mattor eller soffor med flamskyddsmedel och/eller smutsavvisande medel då dessa innehåller starka kemikalier

Ytterligare ett bra tips är att inreda kontoret med gröna växter, gärna sådana med luftrenande egenskaper. Växterna i sig gör förstås inte städningen mer miljövänlig, men är däremot bra för inomhusluften och således för hälsan hos medarbetarna. 

 

Ställ krav på städningen

Så gott som alla företag väljer att outsourca städningen av kontoret (eller andra lokaler) till en professionell städfirma. Det blir både mer tidseffektivt och mer kostnadseffektivt. Har ni en städfirma som sköter kontorsstädningen på ert företag – fråga hur de gör för att spara på miljön och om det finns fler åtgärder att ta till för att göra städningen ännu grönare. 

Vill ni prata mer om miljövänlig kontorsstädning och få ännu fler tips och råd? Hör av er till oss på Stockholms Allstäd så talas vi vid!

 

FAQ

Är miljövänliga rengöringsmedel lika effektiva som vanliga?

Absolut. Miljövänliga rengöringsmedel avlägsnar fett, smuts och avlagringar lika bra som icke miljövänliga medel.

Hur vet man om ett rengöringsmedel är miljövänligt?

Det står alltid på förpackningen. Titta exempelvis efter symboler som Svanenmärkningen.

Varför är det dåligt att spola ned damm i avloppet?

I dammråttor samlas en hel del kemikalier som kan skada miljön om de spolas ned i avloppet och sedan hamnar i naturen. 

0
Feed

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.