Julstäda hemmet

Ett rent och välstädat hem inför jul och nyår gör mycket till för julkänslan, inte sant? Samtidigt kan det lätt bli ännu ett måste som snarare får julen att kännas stressig och hektisk, än fridfull och harmonisk. En månad fylld av bakning, matlagning, pynt, pyssel, julklappsshopping och paketinslagning.

En månad fylld av bakning, matlagning, pynt, pyssel, julklappsshopping och paketinslagning. Lägg därtill luciafirande för barnen, julmarknader och kanske en och annan julkonsert – åtminstone vanliga år då det inte råder en pandemi.

Med allt som ska fixas och donas inför jul är det inte konstigt att luften går ur många när julafton väl kommer. Ändå ska helst en ordentlig julstädning också hinnas med. Lyckligtvis finns det knep att ta till för enklare och smidigare städning som både gör hemmet skinande rent – och låter dig behålla både julstämning och energi inför storhelgernas festligheter. 

 

Städa snabbt och lätt för en stressfri jul

För att göra julstädningen både smidigare och mer tidseffektiv gäller det att dels förenkla det som förenklas kan, men också att göra städningen till något som känns roligt och upplyftande snarare än stressigt och jobbigt. Men hur lyckas man med det då? Här är våra bästa tips: 

  • Använd enkel och effektiv städutrustning: Är din dammsugare gammal och tung att dra runt på? Investera i en ny som är lätt och smidig. Satsa på städredskap som både gör jobbet och som är bekväma och lätta att använda.
  • Städa tillsammans: Är ni flera som bor tillsammans? Se till att alla hjälps åt. Då blir det både roligare och går betydligt snabbare.
  • Sätt på musik: Städning till tonerna av julmusik kan ge både städningen och julkänslan en boost. Har du redan hunnit tröttna på julmusiken fungerar det förstås lika bra med annan musik också.
  • Städa regelbundet: Undvik att skjuta upp städningen hela december så att du slipper ta tag i en rejäl storstädning dagarna för dopparedagen. Försök istället att småstäda regelbundet ett par gånger i veckan, så blir inte sista städningen inför julafton så omfattande. 

Sänk kraven

Vårt sista tips, men kanske också det viktigaste; sänk kraven. Allt behöver inte vara perfekt. 

Det är lätt hänt att låta ambitionerna och viljan ta över styr kring jul – många vill hinna allt och lite till på bara några veckor. Men du måste inte tvätta fönstren, skura kylen och rensa garderoben inför julfirandet. En vanlig städning räcker gott och väl. 

Känner du att varken tid, ork eller vilja finns att städa överhuvudtaget? Varför inte överväga att ta hjälp av en städfirma? Professionell hemstädning kan bli en högt uppskattad julklapp till både dig själv och resten av familjen. 

Vi på Stockholms Allstäd önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!

 

FAQ

Får man använda RUT-avdrag för hemstädning?

Ja, privatpersoner har rätt att använda RUT-avdrag för hemstädning och andra hushållsnära tjänster.

Kan man anlita Stockholms Allstäd för hemstädning i jul?

Absolut. Kontrollera gärna vår tillgänglighet kring jul och nyår genom att skicka in en förfrågan via formuläret på vår hemsida. 

Vad ingår i en professionell hemstädning?

Det kan förstås se olika ut för olika hem, men i en ordinarie hemstädning ingår vanligen dammsugning, våttorkning av golv och fria ytor, dammtorkning samt rengöring av badrum och kök. Mer information om våra tjänster för hemstädning hittar du här på vår hemsida. 

0
Feed

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.