trappor med räcke

Allt om städning av trapphus i Stockholm

Damm och grus som dras med in i portar och trappuppgångar är ett vanligt problem på vårkanten innan gatorna sopas – inte minst i Stockholm där många människor och mycket trafik och rörelse också gör sitt till.

Skiftet från vinter till vår innebär längre och ljusare dagar, varmare luft och för många ett lite gladare humör – men också en hel del damm och smuts som yr runt innan gatorna sopas och väglaget blir torrare. Detta märks inte minst i entréer och trapphus i såväl bostadshus som offentliga byggnader och företagslokaler. 

För de som bor och arbetar i Stockholm eller någon av de andra svenska storstäderna kan det här bli extra påtagligt. Mycket trafik och mycket folk i rörelse hjälper till att sprida dammet ytterligare, varför behovet av extra bra trappstädning oftast är som störst i just storstäder. Olika slags fastigheter kräver dock olika typer av trappstädning beroende på utformning, disponering av ytor, nyttjande samt genomströmning av människor.

 

Olika fastigheter kräver olika typer av trappstädning

Ett mindre flerfamiljshus, en stor offentlig fastighet, en galleria i Stockholm city eller en företagslokal. Oavsett typ av fastighet och för vilket ändamål fastigheten används behövs alltid trappstädning. För att få ett tillfredsställande resultat av städningen är det dock viktigt att städningen anpassas efter varje unik byggnad. 

På det stora hela ser själva städmomenten oftast likadana ut. Alla trapphus behöver städning av golvytor samt rengöring av ledstänger, porthandtag, fönsterbrädor, element samt utsatta kontaktytor som strömbrytare och hissknappar. Ju fler våningar och ju fler ytor, desto mer blir det förstås att städa. 

När det gäller trappstädning för olika typer av fastigheter handlar den främsta anpassningen oftast om hur frekvent trapporna ska städas och vilken tid på dygnet. En tumregel är att ju fler människor som passerar genom trapphuset varje dag, desto oftare behövs städning. 

När på dygnet det är mest lämpligt att städa kan också variera. För att underlätta städningen bör den förstås förläggas då det är som minst rörelse i trapphuset. I ett bostadshus kan detta vara på förmiddagen då de flesta är på jobbet och i skolan, men i en kommersiell byggnad kan det istället vara bättre med städning väldigt tidigt på morgonen. Hur städningen schemaläggs gör med andra ord stor skillnad för resultatet.

 

Anpassa trappstädningen efter årstid

Precis som trappstädningen kan behöva anpassas på vårkanten, kan behovet också se olika ut under de andra årstiderna. Sommartid är det oftast relativt torrt ute och man kan ibland dra ned på städningen. Höst och vinter kräver dock, precis som tidig vår, oftast mer frekvent städning i så gott som alla typer av fastigheter med trapphus. Dels i storstäder som Stockholm, men även på mindre orter.

Genom att anpassa trappstädningen efter såväl fastighet som årstid hålls entré och portuppgång alltid ren, fräsch och välkomnande. 

Mer information om trappstädning i Stockholm finns här på vår hemsida. Önskar du eller ditt företag komma i kontakt med oss för en offert? Skicka in en förfrågan så hör vi av oss!

 

FAQ

Är det skillnad på trappstädning i innerstan eller utanför city?

Det kan vara skillnad i fråga om städbehov. Trapphus i innerstan kan ofta ha mer genomströmning av människor vilket gör att behovet av trappstädning blir större. 

Bör ett trapphus städas varje dag?

Städbehov kan se olika ut, men de flesta trapphus behöver städas frekvent – gärna dagligen.

Hur mycket kostar trappstädning i Stockholm? 

Priset varierar utifrån hur ofta städning önskas samt hur stora ytor som ska städas. Skicka gärna in ett önskemål om prisförfrågan så återkommer vi med en offert. 

0
Feed

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.