Hur viktig är planeringen av trappstädning i Stockholm?

Trappstädning är ett nödvändigt underhåll i såväl flerfamiljshus som företagsbyggnader, kommersiella lokaler och offentliga fastigheter i Stockholm. Både för trivseln, det övergripande intrycket och värdet på fastigheten. Men kräver det någon form av planering – och i sådana fall varför? Ett rent trapphus och en fräsch entré är lika viktigt för en hel fastighet som…

Ett rent trapphus och en fräsch entré är lika viktigt för en hel fastighet som en välstädad hall är för första intrycket av ett hem. Samtidigt är portuppgångar och entrémiljöer de utrymmen som utsätts för mest damm och smuts i en byggnad, varför de således kräver frekvent städning. Inte minst i en storstad som Stockholm där många fastigheter har en strid genomströmning av människor varje dag och det därför snabbt blir smutsigt. 

Så gott som alla företag, organisationer, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar i Stockholm väljer att låta en professionell städfirma ombesörja städningen av entré, trapphus och hissar. Städningen bör allra helst utföras dagligen och tar dessutom en del tid, varför det för de flesta blir absolut mest kostnads- och tidseffektivt att leja bort det till ett städföretag. 

Innan trappstädningen kan rulla igång måste det dock finnas en planering för den. En planering som innefattar vilka moment som ska ingå, hur ofta städningen ska ske samt vilken tid på dygnet som är mest lämplig. Som fastighetsägare kan ni givetvis snickra på denna planering på egen hand, men det kan också vara bra att ta hjälp av städfirman ni ska anlita. På Stockholms Allstäd har vi till exempel bistått många nöjda kunder genom åren med en lämplig planering av trappstädning i fastigheter såväl i som utanför city.

Trappstädning i Stockholm är viktigt året runt

Att planera in trappstädning under höst- och vinterhalvåret för att sedan avboka den helt under våren och sommaren, är ett vanligt misstag många gör när de själv gör upp en plan för renhållning av trapphus. Under våren och sommaren är det förvisso betydligt torrare på gatorna i Stockholm, men damm, skräp och smuts dras med in ändå. 

För att hålla entré och trappor fräscha och välstädade – och på så vis garantera en välkomnande känsla – är det viktigt att ha regelbunden trappstädning året runt. Detta gäller såväl för fastigheter mitt inne i Stockholm city, som utanför tullarna. 

Låt städfirman hjälpa till med planeringen

Hur ofta ett trapphus behöver städas samt vilka moment som bör ingå kan vara svårt att veta som fastighetsägare. Enklaste sättet att få till en bra planering är – som redan nämnts – att låta städföretaget man outsourcar städningen till bistå. På så sätt kan ni som uppdragsgivare och kund känna er trygga med att trappstädningen planeras utifrån era behov och förutsättningar samt med ett professionellt öga. 

Sammanfattningsvis kan konstateras att bra planering vid trappstädning i Stockholm är viktigt. Än viktigare är att den planeringen innefattar regelbunden trappstädning året runt. Ett rent och fräscht trapphus ger trots allt både ökad trivsel och ett högre värde på fastigheten.

Önskar ni mer information om trappstädning? Hör av er till oss på Stockholms Allstäd så berättar vi mer!

 

FAQ

Måste fastigheten vara låst då en trappstädning pågår?

Självklart inte. En professionell trappstädning utförs alltid med hänsyn till att folk rör sig i byggnaden. 

När är bästa tiden för trappstädning i Stockholm?

Det kan se olika ut beroende på vilken typ av fastighet det rör sig om. I bostadshus är förmiddagar ofta en lämplig tid, medan tidig morgon eller lunch kan vara bättre i offentliga byggnader. 

Vad ingår i en trappstädning i Stockholm?

Inkluderade städmoment kan variera beroende på vad man har valt att ta med i sitt avtal. Vanligen ingår bland annat rengöring av golvytor, trappor, hissar, kontaktytor, element och glaspartier. 
 

0
Feed

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.