Storstäda kontoret innan semestrarna

Sommaren 2021 står för dörren och med den även efterlängtade semestrar. Att planera in en storstädning av kontoret lagom till att många går på ledighet kan tyckas onödigt – men faktum är att det ofta är ett utmärkt tillfälle att få arbetsplatsen ordentligt rengjord.

De flesta kontor går in i en lugnare period under sommaren då många medarbetare går på semester under juni, juli och augusti. Antal människor på plats blir betydligt färre, det blir lugnare i fikarummet och de flesta möten skjuts upp till hösten. 

Trots en lägre aktivitet på kontoret förblir dock behovet av städning ungefär detsamma. Det blir fortfarande dammigt, gemensamma toaletter och handfat måste fortfarande skuras och kök och matsal måste fortfarande städas. 

Att fortsätta ha löpande kontorsstädning även under sommaren är således alltid en bra idé – men det är också en bra tid att dessutom satsa på en rejäl storstädning. En storstädning som till exempel kan inkludera putsning av fönster, rengöring av vitvaror i köket och kanske även boning av golven. Sådant som görs sällan, men som faktiskt gör stor skillnad för trivseln och välmåendet på arbetsplatsen. 

 

Fördelar med ett rent kontor in för sommarledigheterna

Att gå på semester och sedan komma tillbaka till ett rent, fräscht och välstädat kontor gör stor skillnad för såväl arbetslusten som engagemanget och motivationen. Vill man att medarbetarna ska tycka att det känns roligt att komma tillbaka är det viktigt att man som arbetsgivare ser till att kontorsmiljön är trivsam. 

Flera fördelar finns således med att boka in en storstädning just innan sommaren – däribland:

  • Lättare att slappna av under semestern om kontoret är i ordning
  • Roligare att komma tillbaka till arbetet efter ledigheten
  • Smidigare städning då det är lugnare på kontoret
  • En ren och fräsch arbetsmiljö höjer motivationen hos medarbetarna

För att storstädningen ska flyta så smidigt som möjligt kan man med fördel planera in den då en del av staben redan har hunnit gå på semester. Ju färre människor på plats, desto lättare och snabbare går det förstås att städa. 

 

Boka storstädningen i god tid

Få företag ombesörjer sin egen kontorsstädning nu för tiden. De allra flesta har avtal med en städfirma eftersom det är betydligt mer tidseffektivt och kostnadseffektivt. Inte minst när det kommer till omfattande storstädningar. 

Önskar ni boka in en storstädning av kontoret inför sommaren är ett hett tips att vara ute i så god tid som möjligt. Detta eftersom många städfirmor också går in i en lite lugnare period under kanske framförallt juli och augusti. 

Vet ni med er redan på vårkanten att en storstädning vore lämplig inför semestrarna – passa på att boka redan då. Kanske kan det till och med vara en idé att ha en stående bokning av storstädning samma vecka varje år?

Summa summarum kan konstateras att ett rent och välstädat kontor inför sommarledigheterna kommer med flera fördelar – av vilka den allra främsta kanske är att det höjer arbetsglädjen och motivationen när folk kommer tillbaka efter sin semester. Och det är väl en investering väl värd att satsa på, eller hur?

Soliga hälsningar från oss på Stockholms Allstäd!

 

FAQ - Städning av kontor i Stockholm

Hur lång tid tar en storstädning?

Det beror på kontorets yta samt hur pass omfattande städningen ska vara – men räkna generellt med flera timmar. 

Kan man använda RUT-avdrag för kontorsstädning?

Nej, RUT-avdraget kan bara användas av privatpersoner för hushållsnära tjänster.

Kan man även få fönsterputsning vid en storstädning?

Absolut. Önskar ni inkludera fönsterputsning i er storstädning på kontoret kan ni komplettera med det.  

0
Feed

Lämna en kommentar