Ökad trivsel i fastigheten

Sparsamt möblemang, kala väggar och hårda material. Lägg därtill stora ytor som det ekar i och det faktum att det lätt blir skräpigt av smuts som dras med in från gatan. Att skapa en trevlig och välkomnande atmosfär i ett trapphus är inte alltid det lättaste, eller hur? I takt med att sommaren drar sin sista suck och hösten snart står för dörren, blir dessutom trappstädning än mer aktuellt. Så låt oss kika närmare på vilken stor betydelse det faktiskt har för trivseln i byggnaden – och varför. 

Är du hyresvärd, fastighetsägare eller boende i ett flerfamiljshus? Kanske har du ett företag med kontor mitt i stan, ett par trappor upp. Oavsett vilket har du förmodligen sett ett och annat trapphus genom åren – både trevliga och mindre trevliga sådana. Du kanske också har reflekterat över vilken skillnad en välstädad portuppgång gör för känslan när man kliver in. Entrén och trapphuset kan trots allt liknas vid fastighetens ansikte utåt, varför miljön där spelar stor roll för första intrycket.

 

Därför ökar välstädade trapphus trivseln i fastigheten

Det säger kanske sig självt egentligen, att en välstädad miljö ökar trivseln mer än en ostädad – såväl i hemmet som i butiker, på gymmet, på arbetsplatsen eller i trapphuset. Den sistnämnda kan dock vara lätt att förbise eller glömma bort eftersom det inte är en miljö människor vistas i, utan snarare passerar igenom. Så varför är det egentligen så viktigt att det är rent och fräscht i trapporna? På vilket sätt ger det en trevligare atmosfär? 

Med lång erfarenhet av trappstädning kan Stockholms Allstäd identifiera dessa fem främsta anledningar:

  • Bra städning säkerställer en hög hygienisk standard och bättre luft
  • Rena trappor minskar risken för att man drar in smuts och skräp i sin lägenhet eller på kontoret
  • Minskar risken för slitage och vandalism
  • En ren och fräsch entrémiljö gör människor mer varsamma och benägna att bibehålla det så
  • Bidrar till god stämning bland de boende eller de på arbetsplatsen

 

Vad kan man själv bidra med?

De flesta fastighetsägare och företag väljer att leja bort trappstädningen till en professionell städfirma. På så sätt kan man vara säker på att städningen sköts ordentligt och regelbundet, och det blir dessutom mer kostnadseffektivt. Men det finns också en del saker man som ansvarig för fastigheten kan göra för att öka trivseln i trapphuset, och som kan underlätta för boende/anställda att bidra – däribland:

  • Se till att det finns en rejäl dörrmatta att torka av skorna på i entrén
  • Informera om brandskydd och utrymningsvägar för att undvika prylar och emballage i trapporna
  • Inred med gröna växter – det ser både trevligt ut och förbättrar luftkvaliteten
  • Ställ upp porten eller fönster för vädring då och då

Ett informationsblad i entrén är också ett tips. Med det kan man enkelt uppmärksamma vikten av att alla bidrar till att det hålls rent och trivsamt i trapphuset. 

Vill du veta mer om trappstädning och vad som ingår i en sådan tjänst hos Stockholms Allstäd? Varmt välkommen att ta en titt på vår hemsida – eller kontakta oss via mail eller telefon.

 

FAQ

Hur ofta behöver ett trapphus städas?

Det beror på lokalen, förutsättningarna runt omkring samt vilka krav man har. De flesta föredrar daglig trappstädning.

Kan man anlita Stockholms Allstäd för trappstädning?

Självklart. Trappstädning är en av våra ordinarie och mest använda tjänster.

Krävs särskilda rengöringsmedel vid trappstädning?

Oftast inte. På Stockholms Allstäd använder vi endast Svanenmärkta rengöringsmedel som är både effektiva och skonsamma.

0
Feed

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.