Storstädning av kontor

Viktigt kundbesök, stor konferens eller bara en rejäl uppfräschning av arbetsplatsen lite då och då. Det finns många tillfällen då det kan vara läge för en grundlig storstädning av kontoret. Med handen på hjärtat – kanske lite oftare än det faktiskt blir av?

En storstädning är sällan en aktivitet man lockas av eller ser fram emot, vare sig hemmavid eller på kontoret. Det tar tid och är ofta omständigt då det inte sällan krävs att man rensar och röjer en del för att verkligen möjliggöra en grundlig rengöring. Icke desto mindre är det nödvändigt att få det gjort ibland – dels för bättre trivsel i lokalerna, dels för att underlätta den regelbundna städningen och dels för att kontoret ska se mer representativt ut för kunder och andra besökare. 

 

När behövs en storstädning av kontoret?

När och varför en storstädning behövs kan se olika ut för olika arbetsplatser. En del företag har som rutin att köra en grundlig storstädning var tredje månad eller ett par gånger per år, medan andra passar på att boka in det inför ett viktigt möte eller ett större evenemang. Hur ofta man tycker att finns behov av det beror helt enkelt på vilka referensramar och rutiner man har på företaget. Rent generellt – och utifrån vår erfarenhet av professionell kontorsstädning i Stockholmsområdet – kan dock sägas att de flesta kontorsarbetsplatser behöver storstädas åtminstone en eller ett par gånger per år. 

 

Vad skiljer en storstädning från en vanlig kontorsstädning?

Vid vanlig regelbunden kontorsstädning rengörs golv, fria ytor, arbetsytor och kontaktytor inne på kontoren och i alla gemensamma utrymmen. Dammsugning och våttorkning ingår alltid och det blir rent och snyggt, men i regel görs exempelvis ingen invändig rengöring av vitvaror, eller boning av golv. Sådana moment brukar istället ingå i en storstädning – liksom även:

  • Rengöring inuti skåp och lådor
  • Fönstertvätt
  • Tvätt av tygöverdrag på soffor och fåtöljer
  • Tvätt av mattor
  • Städning bakom större möblemang

Utöver detta innefattar en storstädning förstås också de moment som ingår i en vanlig kontorsstädning. 

 

Är det värt att anlita en städfirma för storstädning?

Detta är naturligtvis upp till varje företag att bestämma. De allra flesta, såväl små som stora företag, väljer att outsourca den regelbundna kontorsstädningen, varför det också blir naturligt att ta hjälp med storstädning. Att motivera sina medarbetare till att skura köksutrustning och tvätta fönster istället för att driva verksamheten framåt är dessutom sällan särskilt enkelt – eller befogat. Professionell hjälp av en städfirma är givetvis mer tidseffektivt än att städa själva – och tidseffektivt betyder även kostnadseffektivt, eller hur? 

Önskas fler tips och råd kring storstädning av kontor – eller vill ni rentav boka in en städning? Hör av er till oss på Stockholms Allstäd, så berättar vi mer.

 

FAQ

Bestämmer man själv vad som ska ingå i en storstädning?

Absolut, det är helt upp till er som kund att bestämma. Vi kan ge förslag utifrån de moment som vanligen ingår, men anpassar oss alltid efter era önskemål och de behov ni har för er specifika kontorslokal.

Hur får man en offert på storstädning?

Skicka in er förfrågan med hjälp av kontaktformuläret via vår hemsida, så hör av vi oss med en offert och ett prisförslag så snart som möjligt.

Kan man vara på kontoret under en storstädning?

Oftast är det inga problem att vara på kontoret under tiden städningen pågår.

0
Feed

Adress

Jenny Linds gata 10

129 52 Hägersten
Hitta hit

Viktig information angående GDPR: Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Stockholms Allstäd AB aldrig delar eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Stockholms Allstäd AB.