Fönsterputsning ingår oftast inte i vanlig kontorsstädning som sker regelbundet flera gånger i veckan. Däremot är det en tjänst man med fördel kan köpa till lite då och då i syfte att få en extra uppfräschning – framförallt i Stockholm där avgaser och föroreningar bidrar till snabbare nedsmutsning. 

Så gott som alla företag och offentliga organisationer i Stockholm har idag en professionell städfirma som ombesörjer den regelbundna kontorsstädningen. Det är utan tvekan den mest tidseffektiva lösningen, och eftersom tid är lika med pengar blir det även den mest kostnadseffektiva. Ska man som företag lyckas slå sig fram i den tuffa konkurrensen som råder i Stockholm gäller det att tänka smart – och att outsourca det som outsourcas kan. 

I en vanlig kontorsstädning ingår vanligtvis dammsugning eller torrmoppning av golv, våttorkning av golv, rengöring av toaletter, kök, fikarum och övriga gemensamma utrymmen, avtorkning av arbetsytor och kontaktytor samt tömning av sopor. Vår erfarenhet på Stockholms Allstäd är att de flesta företag och organisationer – såväl stora som små – föredrar att få den typen av städning utförd dagligen.

Precis som i privata hushåll är fönsterputsning däremot ett städmoment som görs betydligt mer sällan på kontor i Stockholm – och som heller inte behöver utföras lika ofta. Att det faktiskt görs någon gång ibland är dock viktigt för helhetsintrycket av lokalerna. 

Fönsterputsning på kontor i Stockholm – en viktig detalj vid kontorsstädning

Fönster används inte på samma sätt som en arbetsyta, ett kök, en golvyta eller en toalett. De utsätts således för mindre nedsmutsning än andra ytor, varför rengöring av dem inte behöver ske lika frekvent. 

Då och då är det dock viktigt att komplettera den vanliga kontorsstädningen med en rejäl fönsterputsning. Damm och partiklar gör med tiden att fönster blir solkiga och ser dimmiga ut – i synnerhet i Stockholm där befolkningsmängden är stor och nivåerna av avgaser, damm och olika partiklar är högre.

Fönsterputsning är med andra ord en detalj som förvisso inte behöver ingå i den regelbundna kontorsstädningen, men som likväl är en viktig sådan.

Bra att tänka på inför fönsterputsning på kontoret

Enklaste sättet att lösa fönsterputsning på ert kontor i Stockholm är förstås att anlita samma firma som sköter er kontorsstädning. På Stockholms Allstäd erbjuder vi bägge tjänsterna. 

För att underlätta för städarna och på så sätt skapa så bra förutsättningar som möjligt för ett riktigt bra resultat, finns ett par mindre förberedelser som är bra att göra inför det att fönstren ska putsas:

  • Informera alla medarbetare på kontoret om datum och tid för fönsterputsning
  • Se till att det är undanplockat på fönsterbrädor 
  • Om möjligt flytta ut skrivbord eller andra skrymmande möbler så att det blir lättare att komma åt

Bästa årstiden för fönsterputsning är vanligtvis vår/sommar samt tidig höst. Vid en komplett fönsterputsning på kontor rengörs givetvis alla rutor – såväl på utsidan och insidan som mellan. 

Har ni en förfrågan om fönsterputsning på ert kontor i Stockholm? Vill ni möta hösten med riktigt fräscha och skinande rena fönster? Hör av er till oss så berättar vi mer. 

Fortsatt trevlig sommar önskar vi på Stockholms Allstäd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FAQ

Hur lång tid tar en fönsterputsning på kontor?

Tidsåtgången varierar utifrån antal fönster samt huruvida det är englas-, tvåglas- eller treglasfönster. 

Ingår fönsterputsning i kostnaden för kontorsstädning?

Det beror på vilket avtal man har, men oftast inte. Fönsterputsning är en tillvalstjänst man kan komplettera med. 

Varför är det bra att komplettera kontorsstädning med fönsterputsning?

Rena fönster ger ett bättre ljusinsläpp samt ett trevligare och fräschare intryck av arbetsplatsen. Såväl för medarbetare som för besökare.