Att hålla entréer och trappuppgångar rena och välstädade vintertid kan vara en utmaning i Stockholmsområdet. Inte minst då vintertid i Stockholm oftast betyder slask, regn och mängder av grus snarare än ett krispigt vitt snölandskap. Kraven på riktigt bra trappstädning blir således högre – men vad ska man tänka på och hur ofta bör det göras?

Entréer, hissar och trappuppgångar har i regel en strid genomströmning av människor, vilket gör dem extra utsatta för mycket damm, smuts, skräp och slitage. Året om – men inte minst under höst- och vinterhalvåret. En hel del löv, snömodd, sand och grus lätt dras med utifrån och skräpar ned i trappuppgångar i såväl kommersiella byggnader och offentliga miljöer, som i företagsbyggnader och flerfamiljshus.

Givet att entré och trappuppgång är det första man som boende, kund, medarbetare eller besökare ser när man kliver in i en byggnad, blir ordentlig trappstädning således desto viktigare under årets slaskigare och blötare månader. Upplever ni som företag, fastighetsägare eller bostadsrättsförening ett utökat behov av trappstädning nu under vintertid? Nedan finner ni ett par matnyttiga tips och råd om hur man kan tänka kring upplägg. 

Hur ofta behöver man städa trappor vintertid?

De flesta trapphus behöver vanligen städas åtminstone någon per dag alternativt varannan dag året om – plus/minus något tillfälle beroende på typ av byggnad samt genomströmning av människor. Under vinterhalvåret kan ytterligare något eller några städtillfällen behöva läggas till för att säkerställa att trapphuset hålls i fräscht skick. Gäller det en byggnad mitt inne i stan där många människor går in och ut under en dag, kan det i vissa fall behövas trappstädning både morgon och eftermiddag.

Tips för att underlätta städningen

Utöver mer frekvent städning finns också ett par enkla knep att ta till som både underlättar själva renhållningen och som gör att trapphuset håller sig fräscht lite längre – även när det är som mest blött och slaskigt utomhus. 

  • Se till att det finns en ordentlig dörrmatta innanför porten 
  • Undvik att lämna porten på glänt eller låta den stå öppen så slipper ni att damm och skräp blåser in
  • Håll undan i entrén och trapphuset – barnvagnar, cyklar och dylikt som står parkerade i porten gör det svårare för städfirman att komma åt ordentligt (i bostadshus kan cykel- och barnvagnsrum med fördel användas om sådant finns)

Vidare kan även enkla saker som krukväxter och lite dekorationer kring jul och nyår också göra skillnad. Inte på så sätt att det gör trapporna renare förstås, men lite pynt ökar definitivt trivseln och får entré och trappuppgång att kännas mer välkomnande, inte sant?

Önskar ni hjälp med extra trappstädning inför jul? Eller finns behov av andra städtjänster? Ta en titt här på vår hemsida eller skicka in en förfrågan till oss på Stockholms Allstäd, så hör vi av oss.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FAQ BOKS

Går det att få trappstädning även på röda dagar – exempelvis runt jul och nyår?

För exakt information om vår tillgänglighet på helgdagar rekommenderar vi er att kontakta oss via vår hemsida.

Krävs det särskilda rengöringsmedel vintertid?

Oftast inte. På Stockholms Allstäd använder vi alltid effektiva men skonsamma rengöringsmedel som fungerar bra mot all sorts smuts. 

Vad ingår i en trappstädning?

Vi anpassar våra tjänster utifrån varje kunds specifika krav och önskemål, varför en trappstädning kan se olika ut hos olika kunder. Information om vad som oftast ingår hittar du dock på vår hemsida.